Spróbuj się przymierzyć z drabiną, może ona wystarczy...
swietlik napisał(a):Whites pogadaj o tym z dyrektorem. Powiedz, że jesteś elektrykiem znasz się na rzeczy, kolekcjonujesz lampy, oprawy i możesz mu w zamian za starą lampę zmodernizować oświetlenieZaproponuj wymianę OURW z żarówą 250W na LEDE z żarówką 70W. Zaznacz, że moc zainstalowana (i opłaty
) spadnie ponad 2 razy, przy tym samym poziomie oświetlenia. W zamian za robotę weźmiesz te dwie stare energochłonne lampy (oprawy
). Nie mam sensu wysilać się mówiąc oprawa, lampa itp. bo gość się zamota. Musisz mu po prostu jasno powiedzieć, że bierzesz złom a w zamian dajesz nową energooszczędną lampę
i nic za to nie skasujesz.
Spróbuj się przymierzyć z drabiną, może ona wystarczy...
Whites86 napisał(a):ta OURW mi niepotrzebnachcialbym tylko kwadratówke ktorej i tak nieuzywaja
swietlik napisał(a):Whites86 napisał(a):ta OURW mi niepotrzebnachcialbym tylko kwadratówke ktorej i tak nieuzywaja
Ale bierz jak będzie okazja... Klosz zostaw sobie w zapasie a resztę na złom
DocBrown napisał(a):WLSP 69W nie istnieje![]()
Jak już koniecznie chcesz coś co zamiennie można dać z rtęcią 80W to polecam WLS70W z wewnętrznym zapłonnikiem
na jakim prądzie pracuje sodowy zamiennik LRFa 80W (WLSP 69W) i jaki jest spadek napięcia na tej lampie ??
to samo pytanie odnosnie WLSa 1000W jaki spadek napiecia na lampie i na jakim prądzie pracuje
potrzebuje jeszcze te same info dla MH 1000W , 2000W i 3500W
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości