O! co moje piękne oczy widzą

Paweł był w mojej małej ojczyźnie

A kiedyż to Szmulki miały przyjemność Cię gościć? Czyżby dzisiaj, może się minęliśmy

No piknościowe te zdjątki, to może ja opiszę gdzie co jest: 1-4 Białostocka; 5 Tarchomińska; 6 rozwidlenie Kawęczyńskiej i Radzymińskiej; 7 Objazdowa, gdzie po prawej (poza kadrem) stoi moje niedawne liceum

; 8 plac pod bazyliką i 9 Grajewska (niegdyś OURowa

). 10 to chyba nowa latarnia na Objazdowej, wstawiona rok temu, po zniszczeniu poprzedniej (Ledy), ale pewności nie mam.
A ja sobie dzisiaj pochodziłem po pobliskim Targówku Fabr., który znam prawie od urodzenia i co widziałem?!... mnóstwo klasyków takich jak: OUR2x250, ORPE-1, i ze 4 OUSF-y. O ile te ostatnie znam, to te wcześniej wspomniane zostały przeze mnie zauważone dopiero dzisiaj, gdzie ja oczy miałem przez tyle lat

Może dlatego, że nigdy za uważnie nie patrzyłem na tereny prywatne, tylko na uliczne, a te cudeńka są na terenie zakładów chemicznych przy Zabranieckiej. Jak "wyłudzę" aparacik od kolegi, to im cyknę po parę fot, dzisiaj poszedłem tam w innym celu - focić stare domki do rozbiórki, a takiego odkrycia się nie spodziewałem