Kwiaty opraw oświetleniowych

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Kwiaty opraw oświetleniowych

Postprzez Whites86 » 25 kwietnia 2009, 15:09

Nopton napisał(a):Proście a dostaniecie. :arrow:
trzy , dwa ,jeden,start :mrgreen: ...
Obrazek
...chyba ben de musiał jeszcze poćwiczyć nad wstawianie zdjęć . :oops:
(Jest mi przykro, że nie został zrozumiany problem wstawiania zdjęć ,Każecie Korzystać ze stron inte. ,lub proponujecie programy zmniejszające zdjęcia .A tym czasem, nie umiem porostu ich wstawiać!!!)
Chciałem wstawić tu dwa zdjęcia,ale z tym pierwszym mi nie wyszło ,lecz jak dojdę do wprawy, to moje zdjęcia będą waszymi zdjęciami ;) .

na fotosika lepiej niedawaj zdjęc bo tam mają limity transwerów i po pewnym czasie i tak usuną ci ta fotke ;)
pozatym mi to foto sie nawet niewyświetla
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Nopton » 25 kwietnia 2009, 15:36

:cry: Chyba jeszcze długo nie ben de mógł dostarcza zdjęć, a myślałem że dziś raz na zawsze ros pawie się z tym problemem :evil: , no trudno ,popracuje jeszcze nad tym ,a narazie wróćmy do tematu.
Nopton

Postprzez Whites86 » 25 kwietnia 2009, 15:48

Nopton napisał(a)::cry: Chyba jeszcze długo nie ben de mógł dostarcza zdjęć, a myślałem że dziś raz na zawsze ros pawie się z tym problemem :evil: , no trudno ,popracuje jeszcze nad tym ,a narazie wróćmy do tematu.

wystaczy ze po wgraniu fotki skopiujesz calu kod ktory ma nazwe "pełen roamiar na forum" lub jakos tak i wkleisz go tutaj popróbuj na roznych hostingach zdjęc
Whites86

Postprzez Edziu » 26 kwietnia 2009, 11:40

Przyjrzałem się dokładnie kwiatom w moim mieście, i muszę stwierdzic, że 10ramienniki, mają dwa typy głowic, typowe odkręcane, i właśnie tutaj występują w śródmieściu, na stałe, są one mniejsze od tych odkręcanych
Obrazek
Obrazek
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez Nopton » 26 kwietnia 2009, 18:48

Obrazek
Edziu, niestety nie zdążyłem się zapoznać z głowicami kwiatów opraw , lecz jak tylko ben de mieć okazje pojechać do Gdańska,to zwrócę na to uwagę.-Fajnie zdjęcie. ;)
Nopton

Postprzez neon44 » 26 kwietnia 2009, 21:22

Nopton napisał(a):Proście a dostaniecie. :arrow:
trzy , dwa ,jeden,start :mrgreen: ...
Obrazek

Udało Ci się sfotografować bardzo rzadko występującą oprawę Sistellar Mini firmy Siteco. W jakim mieście się ona znajduje :?:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez Edziu » 27 kwietnia 2009, 16:55

To jest jako cała oprawa, czy ona nie jest zamontowana na słupie od kwiata starego typu? :?:
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez Nopton » 28 kwietnia 2009, 09:34

Dokładnie Edziu,zachował się stary maszt po kwiecie ;) ,nawet zachowała się skrzynka z bezpiecznikami ,niestety, ta oprawa przyczyniła się do wymarcia pełnowymiarowych kwiatów opraw :? .Te oprawy występują w Kartuzach ,Wszedzień tam gdzie niegdyś występowały kwiaty ... ze starymi oprawami do lamp rtęciowych (chyba OWRy) :shock: Jeszcze pamiętam,jak ja z mamą wracałem do domu po nocy i widziałem go w akcji,Paliło się w nim z kilka LRFów,a reszta same perigi :mrgreen: .
Nopton

Postprzez Nopton » 28 kwietnia 2009, 09:44

Ben den musiał swocić te oprawę w akcji ;) .
Nopton

Postprzez Whites86 » 28 kwietnia 2009, 09:48

Nopton napisał(a):Dokładnie Edziu,zachował się stary maszt po kwiecie ;) ,nawet zachowała się skrzynka z bezpiecznikami ,niestety, ta oprawa przyczyniła się do wymarcia pełnowymiarowych kwiatów opraw :? .Te oprawy występują w Kartuzach ,Wszedzień tam gdzie niegdyś występowały kwiaty ... ze starymi oprawami do lamp rtęciowych (chyba OWRy) :shock: Jeszcze pamiętam,jak ja z mamą wracałem do domu po nocy i widziałem go w akcji,Paliło się w nim z kilka LRFów,a reszta same perigi :mrgreen: .

co to za oprawa OWR ?? nigdy takiej niewidzialem
i co to jest perig ?
Whites86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne