Trasa Kołobrzeg - Grzybowo jest niemal w całości oświetlona Ledami 150 i wcale nie jest tam za ciemno. Stradę 150 rzadko spotykałem w oświetleniu ulicznym. U mnie są właściwie tylko na terenie oczyszczalni ścieków.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Ledy dają trochę światła, a wersje szerokostrumieniowe mogą być na co drugim słupie tylko zainstalowane prosto do ulicy, to nawet jest jasno. Ale te oprawy zdecydowanie nie nadają się do tras przelotowych w dużych miastach takich jak Lublin i to jeszcze stare wersje z lat 90. Na ul. Zana zmieniono je na Malagi 2/250
A moim zdaniem szerokostrumieniowa to dopiero jest porażka Nie dość, że światła mało, to jest ono jeszcze bardzo rozproszone, co tylko pogarsza sprawę.
Tak, ale wersja szerokostrumieniowa pojawiła się chyba całkiem niedawno Swoją drogą od tej wersji świecą lepiej nawet moje wypalone światła przeciwmgielne
Elektryk,DocBrown .W oprawach Leda występują trzy rodzaje odbłyśników-wieloelementowy składany oraz tłoczony-jednoczęsciowy-taka oprawa ma oznaczenie literą "t"np.OUSc/t-150.Jedną z odmian odbłyśnika wieloelementowego jest odbłyśnik szerokostrumieniowy,który można poznać po wygladających jak lustro dwóch bocznych elementach.Taka oprawa ma oznaczenie np.OUSc/S 150.W przypadku takiej właśnie oprawy można zachować większy odstęp pomiędzy oprawami.