Zgadza się oskard mogłeś te diody uszkodzić, mogą mieć, inne rezystory jak mówił doc, ale może się też zdarzyć, że diody mają inne trochę inne parametry, czasem się tak zdarza.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
A nie czasem HPI-T Master Plus ? Mam identyczny o mocy 400W i on nic takiego nie robi, natomiast spotkałem sie z przypadkiem, że MH Osram świecił na pomarańczowo Takie coś widziałem w autosalonie VW, gdzie oprawy na MH oświetlają wystawione Volkswageny.
MH to tak jak powiedział doc HPI-T Master Plus.Mam z nim taki problem,że po ok.10 min świecenia robi się różowy,a po 5 min znowu biały i tak w kółko .A oprawa to naświetlacz na MH o mocy 250w.A naswietlacz oświetla czasem podwórko,a MH świeci na stateczniku rtęciowym.
Lekko niedociążony MH nie powinien tak się zachowywać, sam zasilam czasem MH400W na dławiku SR1-400 i nigdy nic podobnego nie zauważyłem Najlepiej podaj nam moc tego MH, bo jeśli jest mniejszy niż 250W, to mamy odpowiedź dlaczego takie cuda się dzieją
Mogli byście mi polecić jakieś oprawy i lampy sodowe, które dobrze by oświetlały teren za biurowcem. Zależy mi by były mniej niż 100 wat. Cena tak do 250 ewentualnie 300zł. Co sądzicie o tych modelu?? http://www.luxmarket.pl/asortyment/lena ... bycon/4610 Wyjaśniłam teściowi mojego brata, że lampy sodowe mniej zużywają prądu. Obiecał mi w zamian dwie w pełni sprawne z lampami tylko podrdzewiałe ORZ-3g wersja 1. Widziałam, iż ma remont biurowca, więc kułam żelazo póki gorące.