[ES-System] OCP

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [ES-System] OCP

Postprzez Michal » 26 lipca 2009, 21:10

[quote="elektryk"]OCP 100?? z 2001 r. z widoczkiem na kraśnicki rynek. W 2001 rynek całkowicie się zmienił. Niestety wszystko psuje przebiegająca przez środek droga krajowa nr 74 Kraśnik-Kielce
Obrazek

To jest oprawa typu OPA firmy Rosa. ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez gory » 26 lipca 2009, 22:52

elektryk napisał(a):Niestety wszystko psuje przebiegająca przez środek droga krajowa nr 74 Kraśnik-Kielce

Oraz (w tym przypadku) osrana oprawa kula...
Ostatnio edytowano 26 lipca 2009, 23:08 przez gory, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
Bartek

---------------------------------------------------------------------------------
nie boję się, gdy prąd jarznik zżera, bo mam latarkę Energizera ! ;)
gory

Zdjęcia: 4

Postprzez Michal » 26 lipca 2009, 22:58

gory napisał(a):
Michal napisał(a):Niestety wszystko psuje przebiegająca przez środek droga krajowa nr 74 Kraśnik-Kielce

Oraz (w tym przypadku) osrana oprawa kula...

Kolego,przeczytaj dokładnie ,ja tego nie napisałem,tylko informację dotyczącą typu oprawy pod zdjęciem,a poza tym mi akurat te kule z rastrem i przezroczystym kloszem sie podobają ... ;)
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez gory » 26 lipca 2009, 23:08

mnie te z rastrami tak bardzo jak zwykłe nie obrzydzają.... mogą być. Ale fakt faktem ta oprawa jest osrana... :) Zaraz zmieniam rzeczywiście nie Ty to pisałeś
Pozdrawiam
Bartek

---------------------------------------------------------------------------------
gory

Postprzez Nopton » 27 lipca 2009, 09:02

Mnie również się podobają przezroczyste kule z nałożoną na lampę rastą , ale jak to świeci tego nie wiem,bo mino że widywałem takie oprawy już nieraz ,
na stacjach paliw,albo w parkach ,to naprawdę nie wiem co ta rasta robi z światłem.
domyślam się że jak jest czarna, to sprawność oprawy diametralnie spada :( .
A jak to przypadkiem wygląda z białą ,lub srebrną lustrzaną rastą , zdam się na wasze opinię :P .
Nopton

Postprzez gory » 27 lipca 2009, 09:08

Czarne? Nie widziałem. Niedaleko mnie jest ulica z podobnymi oprawami. Może zrobię nocą zdjęcie i wrzucę.
Pozdrawiam
Bartek

gory

Postprzez Nopton » 27 lipca 2009, 09:50

Tak się składa że najczęściej widuje je właśnie z czarom rastą , rzadziej z srebrną :roll: ,ciekawe dlaczego?
Nopton

Postprzez CDM » 8 sierpnia 2009, 16:06

w Poznaniu mamy jedną jedyną ulicę oświetloną właśnie oprawami OCP 125K z rastrem i chyba żadnych zmian się póki co tam nie przewiduje, tym bardziej,że wszystkie świecą!! a wszystkim amatorom białych kul mogę powiedzieć,że tydzień temu w parku Tysiąclecia na Ratajach zamontowano 10szt całych nowych opraw OCP 125K
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez swietlik » 9 sierpnia 2009, 12:02

CDM napisał(a):w Poznaniu mamy jedną jedyną ulicę oświetloną właśnie oprawami OCP 125K z rastrem i chyba żadnych zmian się póki co tam nie przewiduje, tym bardziej,że wszystkie świecą!! a wszystkim amatorom białych kul mogę powiedzieć,że tydzień temu w parku Tysiąclecia na Ratajach zamontowano 10szt całych nowych opraw OCP 125K

Dopiero teraz :D :?: Swoją drogą jestem ciekawy jak długo te nowe kule będą tam świecić....
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez gory » 9 sierpnia 2009, 15:41

do puki ktoś nie pójdzie tam w nocy na spacer i ich nie rozwali... a potem do puki nie założą nowych kul... :evil:
Pozdrawiam
Bartek

gory

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze