Kolejna rtęciowa gmina przeszła do historii
Jechałem pociągiem przez gminę Pomiechówek, koło Warszawy, gdzie pamiętam rok temu, jadąc tą samą trasą zauważyłem mnóstwo OUR 125, chyba nawet nie było tam nic sodowego!! Po prostu rtęciowy raj
. Pamiętam wieś Bronisławka, gdzie były OURy chyba wszystkie bez kloszy, na zardzewiałych wysięgnikach, długich i pięknie, łukowato wygiętych. Oświetlenie wyglądało jak nieczynne, ale działało. W pozostałych wsiach (Pomiechowo, Pomiechówek, Brody-Parcele i Stanisławowo) były OURy na moje oko w lepszym stanie, na krótszych wysięgnikach, ale też łukowatych, i chyba pomalowanych.
Obecnie są Opalo - jedne z nielicznych tolerowanych przeze mnie opraw nowych, ale ludzie!!! nie w takiej ilości!!!
niech by je zakładali, w porządku, wyglądają jak unowocześnione OURy, ale nie zamiast wszystkich klasyków
tylko pojedynczo, co sie zepsuje, to wymienić, a tu był pogrom ogólny
Wysięgniki też nowe, bardziej ostro wygięte i niby krótsze, ale bardziej wystawiające oprawę do przodu. Ciekawe czy inne wsie w tej gminie np. Orzechowo czy Kikoły, też miały modernizację? Ale mnie to wygląda na modernizację całej gminy
A w nocy jest jasno w tych wsiach jak na autostradzie, ciekawe czy tamtejsi śpią w nocy? Ja bym chyba wolał w dzień - troszki ciemniej
Walą po oczach tak, że miałem braci Mroczków, po zamknięciu oczu, jak spojrzałem na jedną