Nasze Hobby, bziki rozmaite . . .

Tutaj trafiają wszystkie zakończone dyskusje i zdezaktualizowane posty

Re: Nasze Hobby, bziki rozmaite . . .

Postprzez mateusz » 21 sierpnia 2009, 17:51

Ja miałęm przyjemność słuchać ich dwa lata temu w Mrągowie - niezle dali czadu :D Najlepsze ,że grają dużo starych piosenek. Skawiński to chyba obok J.Borysewicza najlepszy polski gitarzysta rockowy (według opinii wielu) Szczególnie spodobał mi się ich koncert na 30-lecie działalności w Sopocie. Zagrali jakoś inaczej ,jeszcze bardziej żywiołowo ,bardziej rockowo- więcej było słychać gitar ,perkusji akustycznej ,mniej zaś chyba elektroniki. Tu różniąca się nieco od oryginału wersja utworu "Słodkiego miłego życia" Z TEGO WŁAŚNIE KONCERTU : http://www.youtube.com/watch?v=myedCNOYPD4
Nie specjalnie podoba mi się brzmienie perkusji w ich nowych utworach ,po reaktywacji ,może jest za bardzo zmodyfikowane - sam nie wiem...
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez mirror » 21 sierpnia 2009, 19:19

Ja tam wolę stare Kombi. Kombi bez Łosowskiego to jak dom bez dachu.
Wielbicielka rtęci.
mirror

Zdjęcia: 134

Postprzez Edziu » 21 sierpnia 2009, 21:18

przez CDM » 19 sierpnia 2009, 18:19

Mam wrażenie,że takie rozejście się wyszło wszystkim na dobre.. Skawiński w nowym Kombii mógł rozwinąć skrzydła, a dzięki współpracy z nowymi muzykami stare utwory mogły nabrać zupełnie innego wymiaru i to naprawdę bardzo nowoczesnego. Cieszę się,że ta muzyka poszła w takim kierunku,że utwory nie zostały zeszpecone, jak np. cover "The Unforgiven" Metalliki,numer skutecznie zepsuty przez panią Heizmann (to było świętokradztwo). Zarazem jestem pełen szacunku dla Sławka Łosowskiego, jego muzyka elektroniczna jest wciąż na najwyższym poziomie, nie miałbym też nic przeciwko temu,żeby Kombi w starym składzie też się czasem spotkało. Zupełnie inną sprawą są dance'owe wersje utworów nowego Kombii, to jest po prostu tragedia
W takim razie coś dla fanów oryginalnego składu zespołu,swego czasu w różnych rankingach był to najlepszy polski teledysk http://www.youtube.com/watch?v=Z5KeQdSf ... re=related

wybaczcie że zrobię mały offtopik, w 47sekundzie tego wideoklipu widać duży kwiat na 10 lub 8 opraw
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez CDM » 22 sierpnia 2009, 15:46

Tak!! zapomniałem tego dodać :lol:
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez CDM » 22 sierpnia 2009, 15:48

moog napisał(a):Co do syntezatorów Mooga, o których wspominał Cieszyn, w tym teledysku widać bardzo ładny okaz. Kiedyś ten utwór (a właściwie jego fragment) był u nas bardzo popularny za sprawą... No właśnie, czego :?: Ktoś pamięta :) :?: http://www.youtube.com/watch?v=LIuBhS70sio
To był sygnał telewizyjnego Studia Sport, zresztą sami zobaczcie :) http://www.youtube.com/watch?v=gRXZ4iMMCzk
A skoro już jesteśmy przy audycjach sportowych..czy ktoś pamięta jingla piłkarskiego studia S-13 z Polskiego Radia, czyli z relacji na żywo z rozgrywek ekstraklasy? Nie jestem pewien, czy do dzis czasem tego sygnału nie używają :roll: Jingiel był zrobiony z tego numeru http://www.youtube.com/watch?v=uUjIA3Rt7gk
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez michalc13 » 17 września 2009, 16:19

Moim głównym hobby (stare oprawy i słupy energetyczne to namiętność z czasów dzieciństwa) jest historia DWŚ i różne strzeladła. Strzelam sobie i robię zdjęcia. Moją największą miłością jest pepesza :) i ogólnie broń radziecka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W moim klubie mam m.in. też to:

Obrazek
michalc13

Zdjęcia: 9

Postprzez KaszeL » 17 września 2009, 16:41

Eh, najbardziej poroniony pomysł w historii broni ręcznej. Desert Eagle, ulubiony pistolet hollywoodzkich reżyserów. Do niczego innego niż grania w filmach specjalnie się nie nadaje ;)
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez michalc13 » 17 września 2009, 16:46

W juesej niektórzy z nim polują. Masz rację, ciężki klocek i do noszenia raczej się nie nadaje, ale fajny z niego gadżet :)
michalc13

Postprzez KaszeL » 17 września 2009, 17:08

Ciężki, awaryjny, z bardzo małym magazynkiem, można by wymieniać długo :P Ale masz racje, fajny gadżet :)
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez michalc13 » 17 września 2009, 17:24

Ja mogę się wypowiadać tylko o tym egzewmplarzu, jak na razie się nie psuje, choć np. luzuje się w nim skrzydełko bezpiecznika i trzeba je dokręcać. DE lubi mocną amunicję .44 firmy Fiocci z innymi nie chce współpracować. Mnie się w nim podoba zasada działania bo przypomina mi AK :)
michalc13

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum