jak dla mnie to ta oprawa sie nigdzie nienadaje a juz niewpomne o lazience
ochyda
DocBrown napisał(a):Adam nie przesadzaj, dużo gorsze są oprawy typu Ohydny Rupieć
CDM napisał(a)::arrow: Utilizer, może byś tak jakąś fajną świetlówkę sobie powiesił zamiast tej żarówy
Utilizer napisał(a):hmm, ja mieszkam w bloku, na razie tymczasowo, kiedyś mieszkałem w domu zwykłym. Miałem tam w piwnicy jedną kanałówkę, kilka WOS-ów, jedną starą oprawę na dwie rury 40W (jedna nad drugą). W warsztacie miałem mnóstwo opraw na rury 40W ( w nich pełno Daylightów, a na dole stare Polampy 3000K) jakieś kanałówki, oprawę przeciwwybuchową a na zewnątrz łyżkę ORZ 7. Szkoda że nie trafiłem wcześniej na to forum
Smutno powiedzieć ale właściwie żadnych tych opraw nie zabrałem.
Obecnie nie mam co zmieniać tej żarówki w piwnicy, bo nie ma sensu, Zresztą pomieszczenie jest małe i zagracone a 100W spokojnie starcza.
Mam jeszcze drugą, większą piwnicę tam mam ciekawą starą żarówkę chyba 300W, oraz starą żarówkę POLAMP 25W w kanałówce - kompletnej z kloszem. Na pewno ją załatwię potem bo to świetna, solidna oprawa.
W nowym domu, jeszcze nie wiem jakie zastosuje oświetlenie, zdradzę że to będzie mały parterowy dom bez piwnicy, nie będzie dużo do planowania
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości