[Wrocław] infrastruktura oświetleniowa

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: Wrocław

Postprzez Utilizer » 14 listopada 2009, 22:49

Piękne zdjęcia.
OUSF ma piękne białe światło, nie takie zielonkawe jak LRF-y, no i choinka wygląda super w takim świetle. Jak dla mnie tylko MH mógłby świecić tam lepiej.

Widzę że przy czwartej fotce długi czas naświetlania i się światła samochodów rozmazały. No i znowu piękny zielony trawnik , a nie szary jak przy sodzie :|

Na szóstej fotce LRF-y radzą sobie zaskakująco dobrze :) , na następnej też ale jedna oprawa nie działa, na przedostatniej już gorzej, widzę że tam jest soda na skrzyżowaniach
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez Toczek » 14 listopada 2009, 23:11

Cieszę się i dziękuję, że zdjęcia się podobają :)
OUSF, tak, świeci jasno, tylko w pobliżu są sodówki i trochę psuje to efekt ;) .
Co do samochodów, nie wiem, ale w chwili w której ustawiłem aparat nadjechało ich dosyć dużo i tak wyszło zdjęcie, najczęściej jest to spokojna ulica.
Co do zdjęć, są trochę przekłamane względem rzeczywistości pod kątem "jasności oświetlenia", ale tylko trochę podbijają rzeczywistość na plus :) .

Os. Sobieskiego (Moskiewskie), na prawdę nie rozumiem istoty zmiany nazwy, względy polityczne... hmmm... nie wiem czy miasto Moskwa jest winne za swoich włodarzy, cóż:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

- "skrzyżowanie"(!), bardzo "błotniste" ulic Królewskiej i Charkowskiej:
Obrazek

- jeszcze raz ul. Królewska w tle i nawierzchnia ul. Irkuckiej na pierwszym planie:
Obrazek

Stacja PKP Wrocław-Zakrzów, niedawno oddana do użytku :) :
Obrazek

- szynobus Kolei Dolnośląskich, niestety, skubany jął odjeżdżać i się rozmazał :roll:
Obrazek

ul. Wilczkowska:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,
Piotrek.
Toczek

Zdjęcia: 163

Postprzez Whites86 » 15 listopada 2009, 00:22

Toczek powiedz mi co Ty amsz za aparat :mrgreen: zdjecia są bombowe
ja niestety moim niejestem w stanie takich zrobic...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Toczek » 15 listopada 2009, 00:56

Ja mam już jak na dzisiejsze czasy niewiele warty zabytek - HP photosmart 850. Chociaż zdjęcia rzeczywiście robi ładne :)

ul. Wilczkowska:
Obrazek

ul. Berlinga:
Obrazek

Obrazek

ul. Pedagogiczna:
Obrazek

A teraz coś z mojej, niestety w miażdżącej większości pogrążonej w sodzie okolicy, ul. Zefirowa:
Obrazek

Obrazek

- lampa na terenie nieczynnego i nigdy nie ukończonego Stadion WKS-u
Obrazek
Pozdrawiam,
Piotrek.
Toczek

Zdjęcia: 163

Postprzez Utilizer » 15 listopada 2009, 11:59

Wiesz Toczek też bym chiał mieć taki aparat, faktycznie jest stary, i ma tylko 4 megapixele, ale prawda jest taka że stary dobry zaawansowany aparat będzie lepszy od wielu nowych kompaktów 12 Megapixeli :|

Ja na razie nie kupię sobie nowego :roll: ale muszę poszukać, może są jakieś leżaki magazynowe takich właśnie cyfrówek, bo te zdjęcia są wspaniałe
Utilizer

Zdjęcia: 2797

Postprzez leon0785 » 15 listopada 2009, 12:10

Zdjęcia rewelacja :mrgreen: A najlepsze z OUSF bo zobaczyć działającego OUSF-a w oświetleniu ulicznym to jak trafić szóstke w totolotka :D
leon0785

Postprzez Whites86 » 15 listopada 2009, 12:22

Utilizer napisał(a):Wiesz Toczek też bym chiał mieć taki aparat, faktycznie jest stary, i ma tylko 4 megapixele, ale prawda jest taka że stary dobry zaawansowany aparat będzie lepszy od wielu nowych kompaktów 12 Megapixeli :|

Ja na razie nie kupię sobie nowego :roll: ale muszę poszukać, może są jakieś leżaki magazynowe takich właśnie cyfrówek, bo te zdjęcia są wspaniałe

moj ma 6 megapixeli a widziales jak foty wychodzą ;) tragicznie wolałbym juz tego photosparta niz ten szajs ktory ja mam... na dodatek ma zbity wyswietlacz...
Whites86

Postprzez leon0785 » 15 listopada 2009, 12:26

Whites86 napisał(a):moj ma 6 megapixeli a widziales jak foty wychodzą ;) tragicznie wolałbym juz tego photosparta niz ten szajs ktory ja mam... na dodatek ma zbity wyswietlacz...

Whites bo jak mówią dobry koń to i po błocie pójdzie :D
leon0785

Postprzez Whites86 » 15 listopada 2009, 12:54

leon0785 napisał(a):
Whites86 napisał(a):moj ma 6 megapixeli a widziales jak foty wychodzą ;) tragicznie wolałbym juz tego photosparta niz ten szajs ktory ja mam... na dodatek ma zbity wyswietlacz...

Whites bo jak mówią dobry koń to i po błocie pójdzie :D

tak jasne ;) z kulawego sprintera niezrobisz ;)
zobacz sobie moje fotki nocne i porównaj je z fotkami Pawła lub Toczka ;)
jedyne zdjecia jakie jeszcze w miare dobrze mi wychodza to zbliżenia makro lamp w akcji
Whites86

Postprzez Luk » 15 listopada 2009, 14:36

Fantastyczne zdjęcia Toczek. Nie wiem jakie by mi wyszły zdjęcia nocne, bo na dwór nocą rzadko wychodzę, jeśli już to zdjęcia nocne robię z okna...

Widzę również, że u kolejnej osoby (w tym przypadku Toczka) wychodzą gwiazdki wokół źródła świecenia oprawy. I wkurza mnie to, że w moim aparacie nie ma takiej możliwosci, zarówno w tym nowszym, jak i starszym ;)
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie