mozesz go odpalic nawet na dlawiku od świetlowki 40W tez bedzie w miare jasno świecil
famabud napisał(a):Mnie się wydaje, że moja lampa osiąga grubo ponad 50% mocy, świeci jak rozgrzana, pomarańczowa soda i można nawet na garażu na przeciwko zajączki puszczać, a bańka się tak nagrzewa, że aż czuć jak poruszają się nad nią cząsteczki powietrza. Mierzyłem jej czas zapłonu gorącej lampy przy chwilowym braku napięcia i wyszło, że trzeba czekać 1 min. na ponowny zapłon (w wątku o WLS-ach w dziale o lampach wyładowczych ktoś pisał, że właśnie trzeba czekać ok. 1 min. na ponowny zapłon gorącej lampy mocy 400w.)
Andrzejlisek: Niestety nie mam więcej dławików, ani amperomierza.
famabud napisał(a):To ile taka lampa osiąga % mocy
nietrzeba czekaz az minuty czesto zaplon jest powtórzony po uplywie okolo 15 sekund
famabud napisał(a):nietrzeba czekaz az minuty czesto zaplon jest powtórzony po uplywie okolo 15 sekund
Jak to nie trzeba, no trzeba, mierzyłem ten czas ze stoperem w ręku i kiedy ją wyłączyłem, włączyłem, odpaliłem stoper, to wyszło, że w lampie pojawia się łuk po ok. 1 min.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości