[Bydgoszcz] Oświetlenie ulic

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Bydgoszcz] Oświetlenie ulic

Postprzez mateusz » 11 grudnia 2009, 23:03

OJ ,nie dziwcie się ,tylko się cieszcie :D :!:
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez Whites86 » 11 grudnia 2009, 23:08

Co do Placu Poznańskiego, to ktoś mówił, że to MH, a to też rtęć jak wcześniej myślałem, monter mówił, że to jakieś mocniejsze, w każdym razie z lat 70. - zdemontowane z poprzedników kwadratówek, cokolwiek to było.

niemam pojęcia jak nazywa sie to skrzyzowanie ale jesli to jest to o czym mysle to po tym co napisales monterom chodzilo na bank o LRJ w koncu to mocniejsza odmiana rtęciowki :!: az mi sie wierzyc w to niechce ze mogly to być LRJ :shock: :shock: chociaz to by tlumaczylo dlaczego swiatlo w tych stradach wydawalo mi sie takie niebieskie,
normalnie żałuje ze sie tam niezatrzymalem i tego niesfocilem :|
Elda mam ogromną prosbę, jesli możesz sfoć to, to bylby dopiero mega czad jak by sie okazalo ze w tych stradach są LRJ :!:
jesli mozesz wykonaj najwiekszy zoom na jedną ze świecących opraw moze bedzie widac co dokladnie ma w srodku :!:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez neon44 » 11 grudnia 2009, 23:12

Whites86 napisał(a):Elda mam ogromną prosbę, jesli możesz sfoć to, to bylby dopiero mega czad jak by sie okazalo ze w tych stradach są LRJ :!:
jesli mozesz wykonaj najwiekszy zoom na jedną ze świecących opraw moze bedzie widac co dokladnie ma w srodku :!:

Przyłączam się do prośby. Jeśli byłyby to LRJ to byłby pierwszy taki przypadek w kwadratówkach od 23 lat i wtedy pojechałbym do Bydgoszczy na weekend :D
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez Whites86 » 11 grudnia 2009, 23:14

neon44 napisał(a):
Whites86 napisał(a):Elda mam ogromną prosbę, jesli możesz sfoć to, to bylby dopiero mega czad jak by sie okazalo ze w tych stradach są LRJ :!:

Przyłączam się do prośby. Jeśli byłyby to LRJ to byłby pierwszy taki przypadek w kwadratówkach od 23 lat i wtedy pojechałbym do Bydgoszczy na weekend :D

ja też :mrgreen:
Whites86

Postprzez Elda » 11 grudnia 2009, 23:24

Whites86 napisał(a):
Co do Placu Poznańskiego, to ktoś mówił, że to MH, a to też rtęć jak wcześniej myślałem, monter mówił, że to jakieś mocniejsze, w każdym razie z lat 70. - zdemontowane z poprzedników kwadratówek, cokolwiek to było.

niemam pojęcia jak nazywa sie to skrzyzowanie ale jesli to jest to o czym mysle to po tym co napisales monterom chodzilo na bank o LRJ w koncu to mocniejsza odmiana rtęciowki :!: az mi sie wierzyc w to niechce ze mogly to być LRJ :shock: :shock: chociaz to by tlumaczylo dlaczego swiatlo w tych stradach wydawalo mi sie takie niebieskie,
normalnie żałuje ze sie tam niezatrzymalem i tego niesfocilem :|
Elda mam ogromną prosbę, jesli możesz sfoć to, to bylby dopiero mega czad jak by sie okazalo ze w tych stradach są LRJ :!:

To skrzyzowanie i jego oswietlenie widac na przedostatnim dodanym zdjeciu przeze mnie, gdzie jest wielkie logo Castoramy, w głębi, za kilkoma sodowkami, widac wlasnie to skrzyzowanie.
Niestety już 1/3 nie swieci :( To chyba 700-stki sa, na samym poczatku swiecily tak mocno i cholernie sie grzaly, ze zdjeli klosze, potem zamienili na 400-setki i zalozyli klosze znow.
Elda

Zdjęcia: 6

Postprzez Whites86 » 11 grudnia 2009, 23:30

hmmm czyli to niejest to, niepamietam zeby byla tam castorama, ale raczej bym to zauważył, i jestem bardziej niz przekonany ze to niebyly rtęciówki, tymbardziej ze specjalnie zwolnilem przy tych kwiatach gdy spojrzalem na nie to mnie oslepiły, zwykle rtęciowki by tego niezrobily, tak samo kolor swiatla przy sodówkach dawal odcien wyraźnie niebieski przynajmiej te 6500K, niemoglbym pomylic rtęciowki z MH , niestety nie wiem jak Cie pokierować w to miejsce :/ bylo to naprawde duże skrzyzowanie
Whites86

Postprzez Elda » 11 grudnia 2009, 23:32

Dwupasmówka? k. lotniska gdzie sa niskie lyzki?
Elda

Postprzez Whites86 » 11 grudnia 2009, 23:37

Elda napisał(a):Dwupasmówka? k. lotniska gdzie sa niskie lyzki?

nie to nie to
wiem ze te zdjecia co tu wrzucam niewiele pokazują ale moze skojarzysz to miejsce ?
jest tam kwiat z kwadratówkami w ktorych jest rtęc jest to ostatni kwiat z kwadratówkami i jedyny rtęciowy w reszcie są sodówki, a te strady z MH sa jakis kilometr przed tym kwiatem, i przy tym kwiecie jest jakis urząd lub jakas placówka, nieprzygladalem sie dokladnie co ale widzialem ze wisi godło na scianie jestes w stanie odszyfrowac to miejsce ?? jesli tak to bylbym w stanie mniejwiecej okreslic to skrzyzowanie gdybys pokazal mi na mapie ten kwiat

oto foty
Obrazek

Obrazek
Whites86

Postprzez Elda » 11 grudnia 2009, 23:42

Mhm, oczywiście to Wały Jagiellońskie, te skrzyżowanie to Plac Poznański na 100%, pseudo rondo ze światłami - mhm.
Tam jest budynek Sądu oraz areszt śledczy.

Obrazek
Ostatnio edytowano 11 grudnia 2009, 23:54 przez Elda, łącznie edytowano 1 raz
Elda

Postprzez Whites86 » 11 grudnia 2009, 23:45

Elda napisał(a):Mhm, oczywiście to Wały Jagiellońskie, te skrzyżowanie to Plac Poznański na 100%, pseudo rondo ze światłami - mhm.
Tam jest budynek Sądu oraz areszt śledczy.

mozliwe , niewiem dokladnie co tam jest bo stanałem tam tylko bo musialem węza osuszyć :P i przy okazji zrobilem fotki tego kwiata, jesli twierdzisz ze na 100% to plac poznanski to znaczy ze cokolwiek tam świecilo zmienili na rtęc :roll: , pomylic sie niemoglem bo zadna rtęciowka nieswieci na taki kolor (6500K) :roll: zreszta widzialem duża roznice w swietle tych strad i tych kwadratówek żałuje ze sie tam nigdzie niezatrzymalem :roll: przynamiej mialbym dowód ze nic mi sie niepomyliło
Whites86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie