Zdjęcia nocne

O fotografowaniu i filmowaniu lamp i wszystkiego co ma związek z oswietleniem

Re: Zdjęcia nocne

Postprzez leon0785 » 13 grudnia 2009, 20:23

Luk napisał(a):Ja ustawiam w moim aparacie tak: 4", F7 i ISO100, ale tych efektów gwiazdkowych nie mam :roll: A może należy ustawić na 4 bez tych dwóch kresek?

Powiem ci Luk że naprawdę nie wiem co ci poradzić :roll: bo przy takich ustawieniach powinny ci wyjść piękne fotki z gwiazdkami.
leon0785

Postprzez leon0785 » 13 grudnia 2009, 20:43

I pozostałe fotki z Krakowa z nocy z 12 na 13 grudnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leon0785

Postprzez wojtek0423 » 13 grudnia 2009, 22:28

Leon fotki wyszły nieźle, szczególnie 8 mi się podoba :o
wojtek0423

Zdjęcia: 0

Postprzez Edziu » 13 grudnia 2009, 22:49

Piękne i wyraźne zdjęcia, :)
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez neon44 » 13 grudnia 2009, 23:05

Na wstępie chciałbym pochwalić Luka, iż odważył się robić fotki nocą :) Strach ma wielkie oczy, a zdjęcia bardzo fajnie Ci wyszły

Mam pytanie czy na poniższej fotce po prawej stronie świeci MH :?: Ile MH oświetlających ulice jest w Gliwicach :?:

Obrazek

Leona natomiast chwalić nie trzeba, bo już wiele razy to robiłem na łamach forum :mrgreen:
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Postprzez slaweklampy » 14 grudnia 2009, 08:18

Rzadko spotykane rozwiązanie słupa, który służy jako slup do opraw do iluminacji.
Spieszmy się zbierać stare lampy i radia, tak szybko odchodzą.
slaweklampy

Zdjęcia: 1766

Postprzez leon0785 » 14 grudnia 2009, 17:44

neon44 napisał(a):Leona natomiast chwalić nie trzeba, bo już wiele razy to robiłem na łamach forum :mrgreen:

Dziękuje za opinie :D
Czyli mam rozumieć że moje zdjęcia są powszechne jak chleb :P Znaczy że tak często je wrzucam że już się z nimi na dobre oswoiliście i traktujecie je właśnie jak chleb że muszą się pojawiać :D Nie wiadomo co przyniesie przyszłość i nie wiem czy pewnego dnia nie trzeba będzie po prostu zaprzestać fotografowania choć sprawia mi to niezłą frajde i do tego spojrzenia przechodniów gdy fotografuje bezcenne :mrgreen:
Mam tylko nadzieje że te moje obecne fotografie wam nie przeszkadzają i nie drażnią zbytnio :?:
Ja chwalenia i ubustwiania nie oczekuje jak już kiedyś pisałem jestem osobą skromną po prostu chciałbym aby moje foty cieszyły oczy i tyle, oczywiście miłe komentarze są bardzo przyjemne ale nie wyczekuje ich specjalnie.
Natomiast czekam na uwagi i komentarze w których piszecie co można jeszcze poprawić i ulepszyć aby zdjęcia były lepsze i fajniejsze albo co sfotografowac szerzej bądź w większej ilości albo czego wogóle nie fotografować bo jest paskudne.
leon0785

Postprzez Luk » 15 grudnia 2009, 16:40

neon44 napisał(a):Na wstępie chciałbym pochwalić Luka, iż odważył się robić fotki nocą :) Strach ma wielkie oczy, a zdjęcia bardzo fajnie Ci wyszły

Mam pytanie czy na poniższej fotce po prawej stronie świeci MH :?: Ile MH oświetlających ulice jest w Gliwicach :?:

gallery/image.php?album_id=70&image_id=5996

Leona natomiast chwalić nie trzeba, bo już wiele razy to robiłem na łamach forum :mrgreen:

Te zdjęcia robiłem w godzinach od 16:00 do 17:00 ;) Ale jak widać już o tej porze w grudniu jest ciemno

A na tym zdjęciu nie wiem czy to świeci MH, w każdym razie te oprawy widać z ulicy Dworcowej koło kościoła św Barbary. Neon jak jeździsz często ulicą Dworcową to te oprawy są po prawej przy tym kościele
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez cieszyn » 16 grudnia 2009, 23:48

Leon - dzięki za wspaniałe nocne zdjęcia!
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Paweł » 17 grudnia 2009, 13:59

Świetne, piekne zdjęcia :)

Tak, jeśli dany aparat nie ma regulacji wartości przysłony to gwiazdek się nie uzyska.
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Foto i video