jak wiecie pare miesiecy temu wymienialem LRFy w oprawach OUR 125 i ORZ 3kł we wsi Płaczewo na gospodarstwie mojego kumpla, jako ze zakupilem nowy aparat i chcialem go wytestować zrobilem testowe fotki OUR 125W z nowymi LRFami zrobilem maly błąd bo nie zauwazylem ze obiektyw mialem nieco zaparowany dlatego światlo z opraw wyglada na dosc rozmazane ale mysle ze wam sie chodz troche spodoba, napewno są nieporównywalnie lepsze niz te ktore robilem moim starym aparatem... foty dedykuje Oskardowi i Neonowi
ORZ3kł OUR 125 ORZ3kł 250W
OUR 125
mam tych fotek wiecej wrzuce reszte pozniej
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Utilizer napisał(a)::o super fotki takich właśnie brakowało
Mam dwa pytania - na 3 i 4 zdjęciu są dwie trumny 250W ? Czy dwie po 125W ? - jak włącza się te oprawy na linii napowietrznej ?
dzięki wyglada to jak Mh bo te rtęciowki są nowe przeświecily góra 50h dlatego ich światlo jest dość mocne, a snieg ktory zalega odbija to swiatlo i daje wrażenie ze jest tam naprawde jasno, na zdjęciach niema sfalszowanego koloru, te rtęciowki świeca dosc cieplym światlem (charakterystycznym dla nowej lampy)
3 i 4 zdjęcie to 3x trumna 250W taki kwiatek z bocianim gniazdem kiedys go pokazywalem, jak sie dokopie starych zdjęc to pokarze go w dzień: a tak świeci sobie nocą (to najjaśniejszy punkt na gospodarstwie) dodam jeszcze ze ten kwiatek ma 2 stopniowy włącznik, mozna włączyc jedna trumne lub 3 naraz w zależnosci od potrzeb oprawy gdzie jest linia napowietrzna włącza sie wlacznikiem umieszconym na jednym ze spupów (ten najblizej domu)
a oto pozostale fotki
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Ach, ludzie, mieć takie coś na własność Dookoła czarno, a samemu ma sie odizolowaną od sodowego świata enklawę rtęci Miejsce do rtęcioterapii normalnie Piękne zdjęcia i ten klimat