DocBrown napisał(a):Ja na twoim miejscu jednak bym remontował OUR i przerobił na MH100 lub ostatecznie 70, OUR to ładna oprawa i po dokładnym czyszczeniu i uszczelnieniu klosza będzie na pewno spisywać się doskonale jako oświetlenie podwórka. Wszelkie naświetlacze, czy też halopaki to straszna szpetota, naprawdę jak to ma wyglądać to weź OURa. Wiem jakie zdanie ma o tym Whites, no ale ok każdy ma inny gust, mi i większości osób na forum OUR się podobaUsunąć wadę w postaci nieszczelnego klosza i będzie dobrze
Utilizer napisał(a):Co do halopaków i naświetlaczy prawdopodobnie takie oprawy pochodzą z Chin, i na pewno nie wytrzymają tyle co OUR-125 - chodzi mi o np. atak łomem![]()
Ja na swoim przyszłym podwórku najprawdopodobniej zastosuję swoją ORZ-7-2 z 250W LRF-em. Ewentualnie halopak 150W w przypadku potrzeby światła na chwilę np. wstawienie roweru do garażu.
Mógłbym przerobić oprawę na LRF 125W - bo to źródło nie żre tak dużo prądu, ale po prostu mi się nie opłaca - zakup statecznika 125W, zakup nowej lampy - tylko po to żeby mieć ciemniej i oszczędzić prąd.
W dodatku LRF125W wymaga oprawki E27, a ORZ-7-2 ma E40. Do kitu taka przeróbka. A czy bym kupił MH? Biorąc pod uwagę że oprawa się by świeciła rzadko, powiedzmy kilka razy na miesiąc po godzinkę, dwię - nie ma sensu wydawać forsy na MH, lepiej kupić zapasowego LRF-a, jak jeden ściemnieje i zzielenieje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość