Nie często mam okazję bywać w Lublinie, byłem wczoraj ale nie zrobiłem fot, ale z tego co widzę to od poprzedniego mojego pobytu przybyło sporo Malag, ale to pozytywna zmiana (w Lublinie nie ma wogóle rtęci), a Malagi 250 zastępują stare Ledy 150 na głównych ulicach (pełno Led założono w latach 90. i to na głównych trasach). Stare Ledy są czyszczone, "brane" na inne małe ulice lub Magistrat oddaje je okolicznym gminom.
A oto parę fot jak wyglądały ulice miejskie w latach 80. Obecnie znaleźć jakąś kwadratówkę to problem, a o łyżkach nie wspominając...
Trasa W-Z (krajowa 12,17 i 19) - obecnie najruchliwsza arteria miasta. Oświetlenie obecnie zostało tam całkowicie zmodernizowane - każda jezdnia ma po obu stronach czarne aluminiowe słupy z Lunami 250 W. Autor z SCC:
Ju-ram 51
Skrzyżowanie ulic: 1 Maja, Al. Gomułki (Al. Unii Lubelskiej), Al. Zygmuntowskich i Armii Czerwonej (Fabrycznej). W końcu lat 80. powstało tu rondo Lubelskiego Lipca '80, a rejon zmienił się nie do poznania. Obecnie wszędzie tu są słupy trakcyjne metalowe ze Stradami 400 i kilkoma Malagami założonymi w 2003. Widać początki pracy przy budowie ronda.

Al. Racławickie. Obecnie na całej alei po stronie ulicy Strady, Luny, Traffice, a po stronie chodnika Ledy i Malagi. Tylko tym fragmencie w 2007 r. słupy przestały pełnić rolę jako oświetleniowe i obok nich postawiono aluminiowe słupy z Lunoidami z MH.

Teraz zdjęcia ze strony phototrans.eu - autor:
ikarusjelczUl. Armii Czerwonej (ob. Fabryczna) i świeżo postawione słupy z Stradami. W głębi wspomniane wcześniej rondo "na klinie". Obecnie nic się tu nie zmieniło.

Jeszcze raz Al. Racławickie.

Ul. Mełgiewska. Obecnie wiszą tu gołe wysięgniki, a między jezdniami postawiono kwiaty 8 x Strada 400. Dalej jest to dzielnica której "daleko do cywilizacji".

Początek Krakowskiego przedmieścia i Pl. Łokietka. Tu doszczętnie się wszystko zmieniło. Część Krakowskiego jest już deptakiem, postawiono stylowe latarnie. Na wprost Brama Krakowska (na szczycie widać OUS-a na przewieszcze), po lewej Nowy Ratusz.

Ulica Kunickiego i pętla trolejbusowa w słunnych Abramowicach

Do dziś zmieniły się tu tylko oprawy na Strady i parę Kwadratówek które były już wcześniej. No i nie ma już żadnego tego typu trolejbusu w mieście (pozostał jeden zabytkowy).