To z żółtym kolorze to wg. mnie dławik LRF 125wat
a to drugie to chyba kondensator TELPOD 10 300 380V 1 66
Więcej informacji nie było można odczytać bo to stare. Ktoś wie co to jest, czy mam rację??
leon0785 napisał(a):Telpod to na bank kondenasator robili je w Krakowie w Unitra-Telpod.
Ten statecznik 125W wygląda jak ten stosowany w najstarszych OUR-125. To wnosi coś nowego czyżby OUR-125 były już produkowane w 1966 roku a może OUR-125 to pierwszy model opraw rtęciowych wyprodukowanch na Mesko bo przecierz pierwsze rtęciówki opuściły ten zakład w 1965 r a więc tylko rok wcześniej.
Michal napisał(a):leon0785 napisał(a):Telpod to na bank kondenasator robili je w Krakowie w Unitra-Telpod.
Ten statecznik 125W wygląda jak ten stosowany w najstarszych OUR-125. To wnosi coś nowego czyżby OUR-125 były już produkowane w 1966 roku a może OUR-125 to pierwszy model opraw rtęciowych wyprodukowanch na Mesko bo przecierz pierwsze rtęciówki opuściły ten zakład w 1965 r a więc tylko rok wcześniej.
To jest statecznik produkowany przez zakłady Mesko na samym początku produkcji opraw.Były one montowane min.w oprawach OUR 125 i OUR 400.Mam identyczny również z 1966 roku.Nie wiadomo z jakich powodów Mesko zaprzestało produkcji stateczników i stosowało w swoich wyrobach stateczniki Elgo.
To obok statecznika to kondensator elektrolityczny również starego typu.
Powrót do Osprzęt elektroenergetyczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości