1. Za off-topa - przepraszam.
Nie ja sam go zresztą robię, i bardzo często on tu u nas gości i to w wielu wątkach, tylko nie zawsze, albo prawie nie zawsze user (czy ktoś z naczalstwa) jest upominany o tym. Zatem w kwestii upominania za off-topy nie ma tu na forum "literalnego przestrzegania regulaminu" (o którym wspomina KaszeL) - tak więc nie ja jeden mam tu "coś za uszami"

Zatem w tej kwestii upominania za off-topa nie działa tu postulowana przez wyżej wspomnianiego KaszeL`a zasada: "Nie możemy tego robić wybiórczo, albo całość albo nic". Taka mała niekonsekwencyjka administracyjna.
2. Za umieszczenie w niewłaściwym miejscu tej mojej uwagi o niekonsekwentnym, czy też "nieżyciowym" Regulaminie oraz mojej z tym związanej, usprawniającej nam życie propozycji - przepraszam. Zrobiłem to w tym miejscu ze zwykłego ludzkiego lenistwa, jednak kierowałem się dobrem tego forum
3. Każdy Regulamin jest tworzony przez ludzi - i
dla ludzi. Nie może więc być "święty na wieki", a takim zdaje się chcieć go widzieć nasz Admin. Inaczej mówiąc, czy warto proponować uzasadnione zmiany, jeśli proponujący obawia się, że usłyszy: - Nie, bo Nie. Czy tak to ma działać?

Chciałbym wierzyć, że się mylę
Sugerowana przeze mnie bardzo pozytywna zmiana, dopuszczająca cytowanie tylko jednego ze zdjęć już pokazanych na danej stronie, została przeze mnie oraz Michała, do którego mam wielki szacunek (dzięki Michale

) dobrze uzasadniona. Jeśli dopuścimy taką możliwość, to tylko zyskamy na jakości przekazu i tempie tego forum, gdyż (tu zacytuję cieszyna): "to są ogólnie jakby pewne niby nieważne niuanse, które nie każdy zauważa, bo każdy ma inną wrażliwość na przekaz i odbiór informacji, jednak decydują [one, te możliwości cytowania jednego zdjęcia] o całym smaczku toczonej dyskusji i znakomicie ją ubarwiają i ożywiają".
Postuluję zatem o skorygowanie Regulaminu, który dozwalałby zacytować na tej samej stronie tylko jednego zdjęcia, które pierwotny autor na tej samej stronie już pokazał. W niczym to temu forum nie zagrozi, wręcz przeciwnie, doda mu jedynie polotu, jasności przekazu i dobrego tempa dyskusji.

Na wielu forach takie cytowanie to normalka, więc moze tak być i u nas, tak?
Czy tego typu wartość dodana interesuje nas forumowiczów i naszych adminów?