Świetliku, oświetlenie wspomnianego parkingu to nie jest oświetlenie uliczne i już raz zostałem objechany za umieszczanie oświetlenia uliczek i placów, które nie należą do warszawskiego Zarządu Dróg Miejskich w temacie dotyczącym oświetlenia ulicznego w Warszawie. Dlatego ta decyzja o osobnym umieszczeniu wątku, bo oświetlenie tego parkingu nie ma nic wspólnego z ulicznym, w gestii miasta.
Ale skoro wszystko dajemy tutaj, to proszę.
Teraz nocny widok parkingu:
Trumienka (po lewej) i zdezelowana łycha (po prawej) nawet dają radę. W tle dalej uliczna Strada z sodą.

Łyżka nawet całkiem nieźle, chociaż widać też światło od Strady z sodą na pobliskiej ul. Konarskiego

Sprawa "trumienki bez statecznika" się rozwiązała o tyle, że oprawa ta nie świeci.
Teraz uliczna 250tka obsadzona Penningiem:

Rzadkość, czyli 2250 z dwoma LRFami

Ta sama 125tka, która jeszcze świeci

Widok od strony ul.Konarskiego w kierunku Wileńskiej. Niestety soda (a miałem nadzieję, że obsadzili to MH, niestety złudna nadzieja to była).

Niestety jedynym źródłem białego światła w tej cześci Skarżyska są LRFy w klasycznych oprawach, reszta tonie w sodzie. Wśród nowych opraw są głównie Strady i Malagi, ale zdarzają się modernizacje z użyciem nowych 70tek z ZM Mesko (takich, jak na Borze, to całkiem niedawno musiało być zrobione, bo wszystko jest bardzo świeże, aż się błyszczy).
Lubię dobre światło.