Pora rozruszać wątek. Jako, że nie ma tu nikogo z Wałbrzycha poza mną o ile się nie mylę

Mała aktualizacja:
Modernizacja Oświetlenia u mnie, w Wałbrzychu.
od 05:43 do 07:17
Filmik ->
http://youtu.be/8dFq65n0uyUJeśli ktoś pamięta moje zdjęcia oświetlenia na około mojego osiedla, gdy remontowano drogę... była sama rtęć. Zastanawialiśmy się co dalej ze światłem?
Tutaj mówią o pierwszej dużej modernizacji w mieście, chodzi o tę ulicę, Al. Podwale. Wzdłuż jednego pasa są głównie Sintry i na niektórych skrzyżowaniach Thorn JET przemieszane ze Schreder Opalo, do tego 2szt. LEDA 150W i 1szt. MN-25 z płaskim kloszem - najlepiej świecąca oprawa z nich wszystkich chyba. Na jednym skrzyżowaniu, z drogą gminną czy wojewódzką, są jeszcze 2szt. MN-25 z kloszem wypukłym.
Wnętrze osiedla zmonopolizowały oprawy Schreder Opalo, prawdopodobnie 100W. W kilku miejscach przy parkingach strzeżonych, takie miejsca są chyba z 2-3 na całym osiedlu, są jeszcze niedobitki - OURW250 chyba. Wszystko w sodzie. No i 1szt. oprawa diodowa, daje czadu, białe światło, ale to jedyna oprawa uliczna na osiedlu, która świeci tak samo na drogę jak i na ścianę budynku (totalny bezsens i marnotrawstwo)
Oprawy parkowe, w przeważającej części to Kule, w 90%, albo i 95% jak nie 98% (przy takiej ilości punktów świetlnych), to rtęć. Z czego, możliwe, że i nawet połowa oświetlenia na osiedlu (parkowego) jest wyłączona w celach oszczędności. Dodatkowo chyba w 2 albo i 3 miejscach, są dodatkowe szafki elektryczne przy sterowaniu i są tam moduły oszczędzania energii. Ciekawy patent.
W razie pytań dotyczących wałbrzyskiego oświetlenia, służę pomocą.
Przedstawiciel oświetlenia wałbrzyskiego na Polskę