Michał, on już jest usunięty. Ale gdzie My, mamy o takich sprawach mówić? Musimy chyba założyć drugie, równoległe forum, gdzie będziemy kończyć napoczęte tu przypadkiem dyskusje. Myślę że taki wątek powinien być, ale tak jak mówię - pilnować go, żeby nie zamienił się w pisaną wojnę. Albo wszyscy po prostu spróbujmy pisać o tym bez emocji, ale nie wiem czy to możliwe, bo takie tematy z reguły wywołują emocje. I druga rzecz o której już pisałem, to to, że nie unikniemy tu polityki, bo sam wiesz, jak często przy pisaniu o malagizacji itp. porusza się ten temat, zwłaszcza w kontekście unii jako winowajcy. A to, przecież też jest polityka, więc skoro będzie zakaz całkowity, to i takie pisanie będzie tu ganione, a to będzie albo syzyfowa praca, bo ciągle będzie o tym pisane, że to wina unii (bo i tak jest), i ciągle będzie to strofowane, i tak w kółko. Aż pisanie tu ograniczy się tylko do tekstów typu "o, jakie super fotki

", co obniży poziom forum i doprowadzi że nie będzie się tu nic sensownego pisać, oprócz spraw elektrotechnicznych.
Albo powinniśmy mieć jakiś portal dyskusyjny, czat czy coś takiego, ale po co robić taki bałagan, skoro w granicach forum mamy dział offtop? To bardzo wygodna okazja, żeby do niego wywalać tzw. "śmieci" z forum, posty i wątki które zakłócają tematyczność innych działów.
Ale dobrze, jeżeli uważacie że takie tematy będą tylko i wyłącznie wywoływać tu konflikty, to ok, to możliwe, już się o tym przekonaliśmy. Nawet sam się w to trochę wkręciłem, bo to tak jak piszecie - bardzo drażliwe tematy. Mam tylko nadzieję, że ta polityczna cenzura nie będzie tu reagować agresywnie, oraz tak szybko i ostro, że po jednym wspomnieniu na ten temat będzie ostrzeżenie - to by wykończyło naszego forumka. Bo tak jak piszę, to tematy nie do uniknięcia, nawet niechcący zdarza się je przy okazji czegoś poruszyć.