[Sp.Rozwój] ORZ 3-kł "Trumienka, korytko"

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Sp.Rozwój] ORZ 3-kł "Trumienka, korytko"

Postprzez oskard » 20 czerwca 2010, 20:54

Piękne :!: :!: :) . Takie wysięgniki (ostre i pod takim kątem) jak na 2 i 3 fotce, i taka wysokość słupów, idealnie pasują do tych opraw. Trumna najlepiej wygląda właśnie na takich słupach (chyba ŻN12) i na takich "rurach". Piękne widoki, z proporcjonalnymi latarniami i z tą niesamowitą atmosferą wsi polskiej, jak na 3 fotce :). Dla takich widoczków warto jeszcze żyć, póki są :)

P.S. A jest jakaś szansa na to samo ujęcie, ale jak świecą :?: (może być nawet tuż po zmierzchu :) )
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez amisiek » 20 czerwca 2010, 22:09

Jeśli tylko będę tamtędy jechał nocą i będzie sens się zatrzymywać, to fotki w akcji będą. Przy odrobinie szczęścia z tego samego miejsca (na tej wsi wzdłuż drogi są same zakazy zatrzymywania). Wieś ta jest w całości obsadzona trumienkami, z nielicznymi sodowymi wyjątkami przy skrzyżowaniu.
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez Whites86 » 21 czerwca 2010, 15:12

amisiek napisał(a):Jeśli tylko będę tamtędy jechał nocą i będzie sens się zatrzymywać, to fotki w akcji będą. Przy odrobinie szczęścia z tego samego miejsca (na tej wsi wzdłuż drogi są same zakazy zatrzymywania). Wieś ta jest w całości obsadzona trumienkami, z nielicznymi sodowymi wyjątkami przy skrzyżowaniu.

ja tam wlaczam awaryjne i staje ;) a jak nawet podjada czarni to prosty tekst: panie kontrolki mi sie zapalily musialem stanac sprawdzic co sie stało ;]
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez oskard » 21 czerwca 2010, 21:59

Hehe, dobra wymówka :mrgreen:
Amisiek, z góry dzięki, uwielbiam takie klimaty, będę bardzo dźwię...tfu! wdzięczny :mrgreen: ;)
oskard

Postprzez elektryk » 22 czerwca 2010, 17:52

Dokładnie takie same Trumienki jak z fot amiska, były na mojej ulicy. Teraz tylko Ledy :oops:
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez leon0785 » 22 czerwca 2010, 19:50

elektryk napisał(a):Dokładnie takie same Trumienki jak z fot amiska, były na mojej ulicy. Teraz tylko Ledy :oops:

Nie ma czego żałowac teraz przynajmniej jest jasno i estetycznie.
leon0785

Postprzez Whites86 » 22 czerwca 2010, 19:55

leon0785 napisał(a):
elektryk napisał(a):Dokładnie takie same Trumienki jak z fot amiska, były na mojej ulicy. Teraz tylko Ledy :oops:

Nie ma czego żałowac teraz przynajmniej jest jasno i estetycznie.

zalezy ;) jak 70W to wcale nie tak jasno :roll:
Whites86

Postprzez leon0785 » 22 czerwca 2010, 22:12

Whites86 napisał(a):zalezy ;) jak 70W to wcale nie tak jasno :roll:

No nie wiem mi się wydaje, że przy tych pseudo-odbłyśnikach trumienki to nawet leda 70W ją pogoni.
Jak jade w nocy przez wsie gdzie wcześniej były trumny a teraz są ledy to nie wydaje mi się żeby było ciemniej ;)
Mi tam trumny nie robią różnicy czy to 125 czy 250 to i tak porażka i tak :|
leon0785

Postprzez oskard » 22 czerwca 2010, 23:51

Taa, ale z trumnami przynajmniej mamy białe światło, a leda choć nie jest moim największym wrogiem wśród sodowych, jednak świeci już nie tak przyjemnie. Chyba że to OURd :) . Ale one raczej nie były montowane przy kompleksowych modernizacjach gmin, jak wymieniali stare oprawy, to tylko na sodę, jakby rtęć nie wiem... uszkadzała wzrok, powodowała depresje u mieszkańców, czy co :?: :?
oskard

Postprzez Whites86 » 23 czerwca 2010, 15:38

leon0785 napisał(a):
Whites86 napisał(a):zalezy ;) jak 70W to wcale nie tak jasno :roll:

No nie wiem mi się wydaje, że przy tych pseudo-odbłyśnikach trumienki to nawet leda 70W ją pogoni.
Jak jade w nocy przez wsie gdzie wcześniej były trumny a teraz są ledy to nie wydaje mi się żeby było ciemniej ;)
Mi tam trumny nie robią różnicy czy to 125 czy 250 to i tak porażka i tak :|

jesli ma nowego LRFa do daje sobie rade, ale glownie chodzi mi o 250W bo te 125W to fakt jest porażka, chociaz juz duzo gorsze sa OUR 125 z kloszem :roll:
Whites86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze