Co do fotki Kwazora, to jest pewien na 100% że te oprawy (a na pewno ta z prawej) to te same, co w pierwszym poście na tej stronie (post Michała - skan z karty katalogowej). Czyli jakaś oprawa przemysłowa na bazie OŻk

elektryk napisał(a):Witam kolegęJest to oprawa podobna do OBs, ale to nie to. Produkcję szacuję na lata 50. Oprawa do zwykłych żarówek.
chudy napisał(a):elektryk napisał(a):Witam kolegęJest to oprawa podobna do OBs, ale to nie to. Produkcję szacuję na lata 50. Oprawa do zwykłych żarówek.
Fakt, podobna jest. Jednak według opinii starego energetyka jest to jakaś oprawa jeszcze z okresu między wojennego, którego wzorzec przywędrował do Polski z Niemiec.No i tu jest pies pogrzebany. Mam jednak cichą nadzieję, że któryś z forumowiczów już się gdzieś zetkną z tą oprawą i będzie umiał mi pomóc.
Kwazor napisał(a):Bliżej niż płot + 4x zoom nie podejdeale jak bede jutro szedł do pracy to jeszcze raz z innego kąta pykne fote ( duzo krzaczorów tam jest i tylko 2 miejsca się nadają )
Whites86 napisał(a):nieznany mi naświetlacz na mixa lub LRFa, nie moglem znalesc tabliczki znamionowej
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości