To po lewej od biedy tak, dzwon ten sam, ale po prawej wyraźnie widać, że "talerz" doczepiony do "dzwona" wyraźnie się zwęża ku brzegom, to raczej miska I tak ma właśnie ta oprawa, którą Whites sfocił na szczycie ściany fabryki - zobacz, dodać do tego tylko tą wystającą blachę/skośny wycinek rury, i jak nic, wychodzi oprawa o tym cyfrowym symbolu ... jak jej tam ... A, wiem, 283201 Tu jest parę jej wyraźnych fot, także z poprzednich lat, jak jeszcze nie wiedzieliśmy co to jest: viewtopic.php?f=16&t=19&start=10
W sumie... z tym że żadna OŻk nie miała takiego miskowatego "talerza". To po lewej to może być szczątek zarówno 283201, jak i OŻk, trudno określić, ponieważ tą część miały identyczną. Jednak obecność tuż obok wyraźnego reliktu oprawy 283201 pozwala przypuszczać, że ta była taka sama. Po co by dwie różne se montowali, zwłaszcza że duet powstał jako całość, raczej nic nie dołączali do niego później, oba wysięgniki są zespawane od początku (tak mi się wydaje)
No przecież właśnie to piszę, że miały ten sam korpus . A z kolei 283200 miała taki korpus jak OBp. Po mojemu to ta OŻk na zdjęciu na pastorale ma właśnie typowy talerz, bo płaski, i tylko lekko po środku wklęsły, OBp ma z resztą taki sam. Natomiast OBs i te 283.... mają miskowate - głębokie, tylko OBs to bardziej kanciasta micha, z prostymi ściankami bocznymi, a 283201 ma taką jak półkula, obłą na bokach.