Mam do pokazania kilka klasyków.
Działąją i mają się dobrze, a są na parkingu na # Radiowej i Powstanców Śląskich w Warszawie
Załączam mapkę:
Dokładnie na wprost tego parkingu, patrząc w górę zdjęcia, jest ulica Lencewicza i opisywane dziś przez mnie eksperymentalne oprawy OUS Gostynin
Ale wracam do parkingu:
Nie zwiedziłem go całego, jest dość długi i w drugiej części ma sporo ciekawych klasyków, no i jak na parking osiedlowy przystało, są one na "wyciągnięcie ręki" - czyli na krótkich słupach. Kiedyś pokażę Wam ciekawe stare oprawy typu OUSF na innym warszawskim parkingu, oprawy mające w środku 3 albo 4 rury neonowe, mam ich zdjęcia z bardzo bliska.
popatrzcie:
Najpierw łyżki (widok z Radiowej na Powstańców w kierunku na wiadukt nad torami
Te wykopki nie zagrażają klasykom - pytałem ciecia w budce parkingowej. (chyba, że mu nie powiedzieli prawdy

Tu mamy 2 trumienki, druga będzie widoczna na ostatnim zdjęciu:

Wkręcili tam sodówki. Do tej pory widziałem w nich tylko białe lampy ze szkła matowego, w kształcie owalnym - rtęciówki?

Przy okazji chciałbym Was prosić, żebyście - prezentując złowione gdzieś klasyki czy inne obiekty (oczywiście - kto chce!) - pokazali też ich lokalizację. Ja skorzystałem z pomysłu Pawła, który umieścił zdjęcie satelitarne Wwy i zaznaczył tam ulicę Św. Wincentego.
To znakomicie ułatwia orientację, poszerza dany temat no i w prosty sposób pokazuje innym forumowiczom, jak w dane miejsce trafić. Bardzo mi się to spodobało, jak mówię, niech to będzie dobrowolne poszerzenie prezentowanych tu zdjęć. Skorzystałem z maps.google: Kłopot tylko taki, że na zdjęciach nie widać nazw ulic.
Paweł - z jakiej strony skorzystałeś, że Ci się pokazały nazwy ulic (jest tych stron już trochę

http://maps.google.com/maps?q=warsaw,+p ... &t=k&hl=en
Jeśli Admini mają inne zdanie - proszę o komentarz.