Stalowe trakcyjne tak - bo nie są gołe i błyszczące, ale pokryte ciemno- albo jasno-szarą farbą. Poza tym są potężne, mocne, nie jakieś chude patyczki . Do terenów kolejowych pasuje to co jest masywne jak sama kolej, albo przynajmniej niewyróżniające się. A błyszczące stalowe słupy z daleka widać, bo się błyszczą nienaturalnie jak na takie tereny. Wkoło wszystko pokryte brązowym nalotem, brudne, solidne, a tu takie coś stoi, jakby z jakiej autostrady się przeniosło
Piękne stalowe słupy oświetleniowe (kolejowe) można spotkać w Niemczech - te chyba nie wyglądają źle? Na pewno lepiej niż współczesne betoniaki... Oprawy też niczego sobie.
Takie słupy to rozumiem . Tak, te są piękne, jeszcze te wysięgniki, i oprawy... chyba rówieśniczki naszych ORZ1 Słupy kratownicowe choćby najbardziej pogięte i zniszczone, są dla mnie zawsze przynajmniej o połowę ładniejsze od zwykłych stalowych patyków
Ja także nie wiem do końca, dlaczego sławkulampy uważasz to za kretynizm. To, że są stalowe słupy Przecież już tutaj niektórzy napisali, że to nie wygląda źle.
tam nie ma żadnego kretynizmu, widze tylko poprawnie zmodernizowane oświetlenie na peronie, sadzac ze to kretynizm potwierdzasz tylko swoją niewiedzę na dany temat
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam