Whites86 napisał(a):mateusz napisał(a)::o Macie jeszcze je w oświetleniu ulicznym ? Tego z ostatniego zdjęcia zamontowali na nowym słupie

Na takie osiedlowe uliczki te oprawy się nadają, na ważniejsze drogi nie.
ta oprawa nigdzie sie nienadaje ...
fakt dziwie sie ze spowrotem powiesili ją gdy wstawiali EPV-a
Przyznam, że gdy był tu słup A-owy na starej linii, nie było na nim żadnej oprawy. Firma zmieniająca linię powiesiła 2 OUR-y na EPV, bo miała takie na magazynach, były chyba nawet mało używane bo to OUR 125-1.
mateusz napisał(a):Gdzieś tam się jednak nadaje

np. na PRLowskie blokowiska, u nas ludzie są raczej zadowoleni z takiego oświetlenia

A te oprawy ze zdjęć elektryka wyglądają jak dla mnie fajnie, są zadbane.
A właśnie często tak się robi nawet ze starszymi jeszcze oprawami- przy wymianie słupa do linii napowietrznej starą oprawę przenosi się na nowy słup, zapewne wynika to z tego, że słupem administruje ZE a oprawą już gmina, jak coś pomieszałem to poprawcie

Masz rację. Na osiedlu blokowisk Północ dzielnicy Kraśnik Fabryczny na jednym słupie wisiała sobie przez jakieś 2 lata Strada OUS 150. Szedłem tą ulicą ostatnią i co widzę

Zamontowali na jej miejscu łyżkę ORZ 7/250 W. Może chcieli ujednolicić oświetlenie osiedla. Odnośnie tego mam jeszcze pytanie do ekspertów. Oświetlenie tej ulicy zasila stacja wnętrzowa. Przy tej stacji nigdzie nie ma szafy oświetleniowej. Nie ma jej również przy żadnej ulicy. Czy sterowanie oświetleniem jest w pomieszczeniu "Rozdzielnia NN"

To stara stacja jeszcze z lat 60-tych.