Witam.
A co powiecie na
To 
tę kolej zamknęli w 2001r,a teraz ją otwierają... .Tak swoją drogą,to pomysł popieram w 100%,dlaczego?odpowiedź prosta,przedostać się z jednej strony ul.na drugą udaje się głównie w godzinach szczytu,wtedy aut dużo,jednak jeżdżą baaardzo powoli-czyli prawie korek.Przejść Ul.Pszczyńską...to czasem wyzwanie,to główna droga-strasznie ruchliwa,sygnalizacji do przejścia brak.Również Al.Piłsudskiego ciężko przejść na drugą stronę,są światła do przejścia-teoretycznie są,bo praktycznie...to sporo kierowców nie widzi czerwonego światełka,potem to wiadomo czym się to kończy... .Mam nadzieję,że kiedyś będzie mi dane przejechać się pociągiem osobowym,bo jeszcze takim to nie jechałem nigdy.To otwarcie linii kolejowej może rzeczywiście odciążyć ruch w tym ostatnio korkującym się mieście,bynajmniej mam taką nadzieję.Szkoda mi tylko tej linii do Cieszyna(chodzi mi o miasto),bo ona najprawdopodobniej już jest w całości rozebrana,niestety nie zdążyłem jej sfocić

.Gdzieś na komputerze mam parę,no może ciut więcej fot z tej stacji z Jastrzębia,jak chcecie,to mogę pokazać jakieś foty,ew.zmontować filmik i dać na YT.