Wiesz, nie wyglądało estetycznie, jak niestety większość klasyków, ale to nie przez ich kształt, tylko zaniedbanie i wiek, po takim czasie i te seleniumy nie będą za ciekawe, choć na pewno, ładniejsze od malag

. Malagi nawet jak nowe, nie są zbyt piękne, jedyne co mogą mieć ładnego, to błysk nowości, ale na starość będą gorsze od brudnych, powgniatanych łyżek

Dla mnie rzecz jest estetyczna jak ma piękne proporcje i bryłę, dlatego od np. nowiuśkiej Toyoty Yaris sto razy bardziej wolałbym Zaporożca ZAZ968, nawet lekko podrdzewiałego

. Ze starymi oprawami jest tak samo, są piękne i solidne jak Zaporożec, a nowe grube, bezkształtne i tandetne jak Yarisy i inne Matizy
Na Seleniumy akurat nie mam aż takiego uczulenia jak na inne nowe wynalazki, są dość zgrabne, porównując je do malag i SL100, ale toleruje je raczej jak pojawiają sie na ulicach wcześniej ciemnych, gdzie nic nie było, a jak wypierają naszą klasykę, pamiątkę po błogim dla naszej gospodarki czasie PRLu, to mi sie przestają podobać

:/
Oskard, PRZYPOMINAM Ci o regulaminie, który zabrania dyskusji politycznych. Cała dyskusja na temat okresu PRL, z Twoimi opiniami o czasach, których nie możesz pamiętać, poszła do kosza. Tam, gdzie jest jej miejsce. Udzielam Ci oficjalnego ostrzeżenia.