leon0785 napisał(a):OBp ale sadzisz zdjęcia.
Bardzo ładne klimatyczne fotki
Dzięki

leon0785 napisał(a):OBp ale sadzisz zdjęcia.
Bardzo ładne klimatyczne fotki
Paweł napisał(a):Fajne fotkiTrzeba poprzerabiać będzie większość opraw Stare Miasto z LRF/Mix na MH. Na ostatniej fotce - ul. Senatorska - jest pastorał bez słupa
![]()
Whites86 napisał(a):Paweł napisał(a):Fajne fotkiTrzeba poprzerabiać będzie większość opraw Stare Miasto z LRF/Mix na MH. Na ostatniej fotce - ul. Senatorska - jest pastorał bez słupa
![]()
pastorał bez słupa ?jak to wygąda ?
elektryk napisał(a):Pawłowi chodziło pewnie o pastorał zamontowany na budynku
Whites86 napisał(a):Paweł napisał(a):Fajne fotkiTrzeba poprzerabiać będzie większość opraw Stare Miasto z LRF/Mix na MH. Na ostatniej fotce - ul. Senatorska - jest pastorał bez słupa
![]()
cieszyn napisał(a):Whites86 napisał(a):Paweł napisał(a):Fajne fotkiTrzeba poprzerabiać będzie większość opraw Stare Miasto z LRF/Mix na MH. Na ostatniej fotce - ul. Senatorska - jest pastorał bez słupa
![]()
Opis Pawła jest jak najbardziej w porządku![]()
Od dawna pastorałem nazywa się górną, wygiętą część słupa latarniowego. Mam to już w mojej starej księdze z przed 2 wojny opisane w taki sposób (są tam pastorały jedno lub dwuramienne).
Wiele osób w obecnych czasach błędnie mówi pastorały na słupy zakończone pastorałem - tak to wygląda
Paweł pokazał sam pastorał umocowany do elewacji, bo w tym miejscu chyba nie było miejsca na zlokalizowanie całego słupa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości