amisiek napisał(a):Czyli dlatego się nie uchowały... Musiało być bardzo jasno pod nimi. Szkoda, że tak trudno cokolwiek sensownego znaleźć na ich temat.
Ja tu już gdzieś na forum pisałem o lampach łukowych, np. tutaj http://www.lighting-gallery.pl/viewtopic.php?f=63&t=253&hilit=%C5%82ukowe BYło w nich parę patentów, m.in. mechanizm automatycznej regulacji odstępu między palącymi się elektrodami itd. Może coś znajdę w mojej starej księdze to zapodam
Kurcze Paweł ale zdjęcia wygrzebałeś Fantastyczne Najfajniejszy ten kwiatek z węgierskimi łychami One są świetne widzialem je tylko raz w zyciu w Budapeszcie. Fotki z oprawami świetlówkowymi też wymiataja szkoda, że dziś takich się nie stosuje
Paweł w drugiej serii zdjęć zdjęcie numer 3 są takie nieznane oprawy. Nie jestem pewien ale to chyba coś węgierskiego bo pełno tego typu opraw jest u Madziarów. Wiesz coś na ich temat
Świetna fotki Paweł Najbardziej lubie takie stare zdjęcia nocne, wcale nie było na ulicach ciemno Uwielbiam też oglądać stare filmy, np. Zmiennicy czy W labyryncie, niby lata 80, a widać jeszcze sporo łyżek, OUR 700/1000 i nowiuśkie Kwadratówki