neon44 napisał(a):Na piatym zdjęciu jest MH czy to tylko ustawienia aparatu
MIXF 250W z 77r

neon44 napisał(a):Na piatym zdjęciu jest MH czy to tylko ustawienia aparatu
maniek20080 napisał(a):Z tym szarym młotkowym hammerite okazuje się że jest nie mały problem. Szukałem w wielu sklepach z farbami itp i cały czas słyszałem to samo "my takich farb nie sprowadzamy, bo nikt nie kupuje", a gdy spytałem o możliwość zamówienia "może za miesiąc będzie", dlatego zdecydowałem się na zwykłą szarą farbę
OBp napisał(a):maniekW jaki sposób odnowiłeś tą metalową oprawkę
Ja mam ORP-2M (taką jak twoja) i mam problem z oprawką
Z tym nie miałem większego problemu, oprawka była zachowana w bardzo dobrym stanie, więc wystarczyło tylko usunąć rdze, przeszlifować papierem ściernym, pomalować i wyszła jak nówka.
Do łych będę musiał wstawić niestety porcelanowe bo z tych co są to już pożytku nie będzie
Whites86 napisał(a):wstaw takie jakie są i tylejak oryginalnie byla metalowa to lepiej dac metalową
DocBrown napisał(a):Whites86 napisał(a):wstaw takie jakie są i tylejak oryginalnie byla metalowa to lepiej dac metalową
W oryginale stosowano zarówno porcelanowe jak i to metalowe dziadostwo ...
DocBrown napisał(a):A po miesiącu mamy piękną korozje![]()
Co do stanu oryginalności, to zamontowanie porcelanowej oprawki, ale takiej jakie występowały w oryginale w tych oprawach to nie jest odstępstwo od oryginału, co innego jakby zamontować oprawkę od malagi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości