Co do 840, to oczywiście masz rację, że światło żadna rewelacja, ale przy dwóch świecących 950, takie uzupełnienie o dodatkowe 3200lm pochodzących od 840, dobrze robi

Generalnie wolę kombinację 950+950+840, niż 950+950+930 - za duża rożnica barowa.
toomm40 napisał(a):świetlówki są ok . a zarówki to zwykle grzalki. większość energii i tak jest zamieniana na cieplo.jedyne,co mogloby przemawiać za żarówkami (żarowymi) to fakt,ze ich swiatlo jest w zasadzie chyba najlepsze-zaraz po slonecznym
.....
cieszyn napisał(a):toomm40 napisał(a):świetlówki są ok . a zarówki to zwykle grzalki. większość energii i tak jest zamieniana na cieplo.jedyne,co mogloby przemawiać za żarówkami (żarowymi) to fakt,ze ich swiatlo jest w zasadzie chyba najlepsze-zaraz po slonecznym
.....
w pełni się zgadzam, światło żarówki to najlepsze światło, zaraz po słonecznym, ma też swój niepowtarzalny urok, bo grzeje, a to się kojarzy z ciepłem domowego ogniska i bezpieczeństwem. Ponieważ takie mam wspomnienia z dzieciństwa, więc tak mówię. Każdy może mieć na temat żarówek inne zdanie, mam nadzieję, że mnie za moje zdanie tu nie spotka jakaś "miła" niespodzianka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości