DocBrown napisał(a):Co do barwy świecenia, to jest OK, niestety jakość tych lamp to tragedia. Moja jest nowa a w jarzniku ma pełno czarnych plamek, które po odpaleniu lampy rozgrzewają sie tak, że po zgaszeniu wyraźnie żarzą sie na jasnoczerwono
Ktoś kiedyś pisał, że to z elektrod, najczęściej po jakimś udarze prądowym (odpalenie bez dławika), a moja jest nowa i nigdy nie była odpalana na innym niż dedykowany stateczniku.
Whites86 napisał(a):1 tego typu żarówka w mojej kolekcji , tymrazem odżałowalem troche pieniedzy i ją kupilem, niestety u mnie sa one bardzo drogie :/ tą kupilem za 14zł90gr mniejsze moce są tansze ale zadne nieschodzą poniżej 12zł![]()
leon0785 napisał(a): Sam używam takich 40 i 70W i jestem bardzo zadowolony. Tą 40 W świece już drugi rok i spoko lepsze to od kompakta 2700
amisiek napisał(a):leon0785 napisał(a): Sam używam takich 40 i 70W i jestem bardzo zadowolony. Tą 40 W świece już drugi rok i spoko lepsze to od kompakta 2700
Niewątpliwie to jest lepsze od kompakta gdy chodzi o barwę światła. Brakuje tylko takich halogenów z mleczną bańką - nigdzie nie widziałem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości