max napisał(a):Nie miałem do czynienia z żadną 9xx
max napisał(a): Co do ilości to więcej niż jedna 36w w pomieszczeniu domowym to już masochizm i mi przeszkadza jak jest tak wściekle jasno.
max napisał(a):Co do ilości to więcej niż jedna 36w w pomieszczeniu domowym to już masochizm i mi przeszkadza jak jest tak wściekle jasno.
KaszeL napisał(a):max napisał(a):Co do ilości to więcej niż jedna 36w w pomieszczeniu domowym to już masochizm i mi przeszkadza jak jest tak wściekle jasno.
Ja chciałem władować na sufit przynajmniej 10 sztuk Color Proof 36W/950
DocBrown napisał(a):Wyjaśnienie a propos diod które kupiłem znajduje się w wątku ciekawy sprzęt na allegro ale napisze i tu: na samochód nigdy nie szkoda mi kasy, ani PLNa wydanego na moje auto nie żałuję.
A na potwierdzenie tego ze T12 ma więcej lm niż T8 wstawie foto jednej i drugiej rury obok siebie tak by było widać napisy.
Tak jest w przypadku rur PILA. Piszcie sobie co chcecie, skoro lubicie scierac klawiaturę, ja T8 używać nie zamierzam i tyle. 765 z 4 rur 40W to dla mnie optimum, a myślę nad zwiększeniem tej liczby.
DocBrown napisał(a):Chciałbym żyć w latach 80. T12 gdyby nie p******* unia europejska i jej durne dyrektywy nadal byłyby powszechnie dostępne, więc text o latach 70 jest tu zupełnie nie na miejscu. T12 mam spory zapas i go ciągle powiększam, mam niezawodny sposób na odpalanie T12 które już nie ruszają na normalnym układzie więc zapas nieprędko sie wyczerpie. Najgorsza ostateczność to kupowanie kijów w wersji AuraTo zrobie dopiero gdy skończą mi sie T12
andrzejlisek napisał(a):DocBrown napisał(a):Chciałbym żyć w latach 80. T12 gdyby nie p******* unia europejska i jej durne dyrektywy nadal byłyby powszechnie dostępne, więc text o latach 70 jest tu zupełnie nie na miejscu. T12 mam spory zapas i go ciągle powiększam, mam niezawodny sposób na odpalanie T12 które już nie ruszają na normalnym układzie więc zapas nieprędko sie wyczerpie. Najgorsza ostateczność to kupowanie kijów w wersji AuraTo zrobie dopiero gdy skończą mi sie T12
Wydaje mi się, że pomyliłeś dwie sprawy. Unia i dyrektywy dotyczą tylko żarówek i ewentualnie świetlówek poniżej którejś klasy energetycznej. A o zmianie grubości rury zdecydowały prawa fizyki przekładające się na lepszą jakość i skuteczność świetlną.
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości