Czy ktoś z Was spotkał się z funkcjonującym systemem redukcji mocy opratym na wyłączaniu jednej lampy w oprawach dwulampowych (np. OURW2250)

KaszeL napisał(a):Czy u nas korzystano kiedykolwiek z tej możliwości?
KaszeL napisał(a):A co w takim wypadku z ORZ3 i ORZ9, obie były otwarte i posiadały dwa źródła rteciowe 250W? Skoro OURW2250 miała problemy termiczne, to aż strach sie bać co sie działo z OUR2400Idac dalej, spotkałeś sie z kwadratówkami na dwie sodówki? Neon ma takie w swoim katalogu.
CDM napisał(a):KaszeL napisał(a):A co w takim wypadku z ORZ3 i ORZ9, obie były otwarte i posiadały dwa źródła rteciowe 250W? Skoro OURW2250 miała problemy termiczne, to aż strach sie bać co sie działo z OUR2400Idac dalej, spotkałeś sie z kwadratówkami na dwie sodówki? Neon ma takie w swoim katalogu.
O podwójnych kwadratówkach tylko słyszałem, ale nigdy ich nie widziałem, wydaje się jednak że nie byłoby specjalnego kłopotu z podzieleniem każdej podwójnej obwodowo tak, zeby mogła być zasilona z dwóch faz. Ciekawym rozwiązaniem też mogłoby być przedłużanie "żywotności" oprawy, czyli sprawianie, by jak najdłużej świeciła, ale zawsze z jednym źródłem, wystarczyłoby przerobić oprawę tak, żeby w obwód jednego dławika wpiąć dwie takie same lampy połączone względem siebie równolegle. Zawsze zaskoczy jedno źródło, bo raczej nie ma dwóch identycznych, a gdy to już padnie po jakimś czasie, wówczas zacznie świecić drugie i oprawa swieci nadal..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości