Na początek mały sklep, oświetlony belkami z rurami T8 Daylight
KaszeL napisał(a):To są oprawy przystosowane fabrycznie do T8/36W, więc nie bardzo rozumiem w czym masz problem.
KaszeL napisał(a):Chcesz na dowód zdjęcia stateczników 36W z podobnej oprawy? Mam już powoli dość tego twojego utyskiwania na rury T8. Chcesz używać w domu T12, proszę bardzo - droga wolna. Ale tutaj proszę skończ z naskakiwaniem na ich następców - OK?
DocBrown napisał(a):KaszeL napisał(a):To są oprawy przystosowane fabrycznie do T8/36W, więc nie bardzo rozumiem w czym masz problem.
A chcesz na dowód foto tabliczki znamionowej mojej BN 240 ?
Te oprawy produkowano do rur 40W, a to że 36W też dają sie wkręcić i normalnie działają to już inna sprawa. Wyraźnie napisałem, że oprawy klasyczne, ale rury to zwykłe kije w których nie ma nic klasycznego.
KaszeL napisał(a):Chcesz na dowód zdjęcia stateczników 36W z podobnej oprawy? Mam już powoli dość tego twojego utyskiwania na rury T8. Chcesz używać w domu T12, proszę bardzo - droga wolna. Ale tutaj proszę skończ z naskakiwaniem na ich następców - OK?
amisiek napisał(a):Wykorzystywanie w sklepach świetlówek o Ra rzędu 70 to dziś jest kretynizm oświetleniowy. Dzisiejsze świetlówki T8 /840 lub /865 wykorzystują trójpasmowy luminofor, który jest znacznie skuteczniejszy od rur /765.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości