Kwiaty opraw oświetleniowych

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Kwiaty opraw oświetleniowych

Postprzez cieszyn » 15 października 2010, 22:48

Taki tymczasowy kwiat łyżeczkowy (tu budowa, no? kto zgadnie czego?) to chciałoby sie mieć w ogródku

Obrazek

PS - jak znam Doc`a, to on niedługo pokaże nam taki łyżeczkowy kwiat w akcji na swoim podwórku :D
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez CDM » 16 października 2010, 10:41

Ja takie kwiaty też pamiętam, ale częściej były na nich OURW 2250. Dzięki za tę fotkę, ja też poszukiwałem takiego zdjęcia, nigdzie nie natrafiłem na takie.
:arrow: qba, a te Twoje kwiaty co kiedyś oświetlały :?: Bo powiem szczerze,że żal mi takich marniejących latarni :evil:
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez qba » 16 października 2010, 14:57

CDM napisał(a):Ja takie kwiaty też pamiętam, ale częściej były na nich OURW 2250. Dzięki za tę fotkę, ja też poszukiwałem takiego zdjęcia, nigdzie nie natrafiłem na takie.
:arrow: qba, a te Twoje kwiaty co kiedyś oświetlały :?: Bo powiem szczerze,że żal mi takich marniejących latarni :evil:

Tam obok jest jakiś kompleks rozwalających się , nie wiem, co tam mogło być, czy jakaś fabryka, czy może elektrociepłownia? Tam gdzie są kwiaty chyba musiał być jakiś podjazd, ale mimo to dziwnie to wygląda, drzewa i krzewy rozrosły się, że niemal przysłaniają kwiaty, a wygląda tam jak w lesie i nawet grzyby rosną. Też szkoda mi, że nigdy nie zaświecą. Nawet jeden bezpiecznik się w skrzynce nie ostał, choć w chyba dwóch z tych kwiatów są wszystkie sześć gniazd bezpiecznikowych. Kwadratówki są w dobrym stanie i nie mam pojęcia kiedy ostatnio mogły świecić. Niewykluczone że ostatni raz świeciły w latach 80, bo w jednej widać było beczkowatego WLSa Polampu.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez Jarek » 16 października 2010, 17:46

qba napisał(a):Dziś na spacerze widziałem świetne kwiaty. Byłem w takim niewielkim lasku, zaroślach i cóż tam znalazłem?

Takich miejsc po całej Polsce jest bardzo dużo, gdzie takie oświetlenie stoi już całkiem bezużyteczne i zapomniane.
Obawiam się, że te pozostałe kwiaty mogą podzielić los tego pierwszego. To miejsce to chyba zupełne odludzie?
Jarek

Zdjęcia: 79

Postprzez cieszyn » 16 października 2010, 22:47

CDM napisał(a):Ja takie kwiaty też pamiętam, ale częściej były na nich OURW 2250. Dzięki za tę fotkę, ja też poszukiwałem takiego zdjęcia, nigdzie nie natrafiłem na takie.
: :

Ha, a komuż to CDM dziękuje ??? ;)
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez DoubleSuper8 » 17 października 2010, 00:24

:arrow: qba Nic tylko wynająć podnośnik i pozdejmować te kwadratóweczki. Albo nie pozwolić drzewom zeby je niszczyły i przycinać to. Wiem może to i głupie no ale czego to się nie robi dla ratowania opraw...
Każdy lampiarz z forum wie
Co zdejmować a co nie
Co jest dobre a co złe
Każdy lampiarz z forum wie

Każdy lampiarz w domu ma
Stateczniki i TUZa
Na oprawach tak się zna
Wie jak lampa zaświeca
DoubleSuper8

Zdjęcia: 287

Postprzez CDM » 17 października 2010, 08:40

cieszyn napisał(a):
: :

Ha, a komuż to CDM dziękuje ??? ;)

1. autorowi
2. temu, co ją odnalazł
3. temu, co pomyślał,że może się przydać na Forum
4. temu, co ją zeskanował
5. temu, co ją wgrał i nam przedstawił.
Przede wszystkim zaś osobie ukrywającej się pod punktami 2-5, a coś mi mówi,że to może być ta sama osoba :P
Brak czasu....
CDM

Postprzez Paweł » 17 października 2010, 11:09

Stary maszt wieloramienny

Obrazek

Nowy maszt wieloramienny

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez Whites86 » 17 października 2010, 11:35

nowy nieporównywalnie ladniejszy ;) chociaz gdyby na tym pierwszym zamontowac nowe oprawy tego samego typu ? ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez CDM » 17 października 2010, 12:16

w sumie zgadzam się z przedmówcą, taki kwiat naprawdę robiłby dużo większe wrażenie, choć oczywiście nic nie pobije kandelabra 12X OUR 1000 :)
Brak czasu....
CDM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne