cieszyn napisał(a):Tak Michał, tak!
A kto pamięta, ile wówczas taki Radmor kosztował (średnio) w stosunku do cen innych trowarów (nie wiem: pralki, TV, benzyny . . . ?)
Chciałbym skojarzyć, czy ten sprzęt był wówczas niebotycznie drogi, czy raczej średnio drogi

Co do Radmora - mam amplituner 5102. Niestety nie wiem, ile kosztował. Za to jako ciekawostkę podam fakt, iż magnetofon "Koncert" to był wydatek równoważny z zakupem nowego malucha

Był to już półprofesjonalny sprzęt, wchodziły na niego szpule średnicy 26cm z taśmą o szerokości 1/4 cala. Miałem kiedyś M 3201SD (srebrny Koncert, wersja dwuścieżkowa), ale sprzedałem go koledze, gdyż wpadł mi w ręce profesjonalny reVox PR 99 MK III

- generalnie moim hobby jest realizacja dźwięku z naciskiem na starsze techniki realizacji.
Jako drugą ciekawostkę załączam zdjęcie fragmentu mojej kolekcji profesjonalnych i półprofesjonalnych mikrofonów naszego Tonsilu, których produkcja została zakończona już od dobre parę lat temu wraz ze zmianami/przemianami i nowymi wcieleniami firmy do dzisiejszej postaci - nieduży już zakład produkujący tylko domowe zestawy głośnikowe... (kiedyś potężna firma zatrudniająca nieco poniżej 4000 osób).

Zdjęcie było robione niecały rok temu, przez ten czas do kolekcji doszło sporo mikrofonów do poszczególnych zastosowań. Z niektórych korzystam podczas nagrań. Po za mikrofonami kolekcjonuję także tonsilowski osprzęt do mikrofonów, jak uchwyty, statywy, dodatkowe zasilacze do mikrofonów pojemnościowych, itp.