DocBrown napisał(a):A czy ja wykonałem kiedykolwiek urządzenie wielkości mebla ?
DocBrown napisał(a):A czego mam zazdrościć?
Też mam sprzęt do odpalania lamp, tylko dużo bardziej rozbudowany, a co do przewodów alu, masz racje, boje się używać takiego dziadostwa i nigdy nie użyje, pozatym mam zasadę że alu sie nie naprawia, alu się skutecznie usuwa i zastępuje Cu, mam tu na myśli alu poniżej 16mm2 oczywiście.
A co do doświadczenia, to chyba nikt nie jest od razu wszechwiedzącym
Whites86 napisał(a):DocBrown napisał(a):A czy ja wykonałem kiedykolwiek urządzenie wielkości mebla ?
a ten tester to co ? malutki moze jest ?calosc szlo by zmiescic w pudełku po cukierkach takim 20x15cm jak bys sie postaral;) Ty wybrales pudlo od telewizora 20 calowego
Michal napisał(a):DocBrown napisał(a):A czego mam zazdrościć?
Też mam sprzęt do odpalania lamp, tylko dużo bardziej rozbudowany, a co do przewodów alu, masz racje, boje się używać takiego dziadostwa i nigdy nie użyje, pozatym mam zasadę że alu sie nie naprawia, alu się skutecznie usuwa i zastępuje Cu, mam tu na myśli alu poniżej 16mm2 oczywiście.
A co do doświadczenia, to chyba nikt nie jest od razu wszechwiedzącym
Z tym strachem do przewodów alu trochę przesadzasz,mieszkałem w ponad 30 lat w bloku z instalacją z YADY 2,5 mm i nie odnotowałem żadnej awarii ,a uwierz mi,że obwód na którym" wisiał" mój pokój był mocno obciażony![]()
WhitesUkłady i wykonanie super
DocBrown napisał(a):Whites86 napisał(a):DocBrown napisał(a):A czy ja wykonałem kiedykolwiek urządzenie wielkości mebla ?
a ten tester to co ? malutki moze jest ?calosc szlo by zmiescic w pudełku po cukierkach takim 20x15cm jak bys sie postaral;) Ty wybrales pudlo od telewizora 20 calowego
Zmieść dwa styczniki TSM-1, oraz jeden ID-2 i jeszcze jeden dużo większy od tamtych poprzednich w pudełku po cukierkach
DocBrown napisał(a):Zmieść dwa styczniki TSM-1, oraz jeden ID-2 i jeszcze jeden dużo większy od tamtych poprzednich w pudełku po cukierkach
Whites86 napisał(a):DocBrown napisał(a):Zmieść dwa styczniki TSM-1, oraz jeden ID-2 i jeszcze jeden dużo większy od tamtych poprzednich w pudełku po cukierkach
i tu jest pies pogrzebanyinstalujesz mase niepotrzebnych rzeczy chyba tylko poto by sluchac jak one strzelaja przy zalączaniu calosci
te uklad ktory wykonales dalo by sie zmiescic w jeszcze mniejszym pudelku niz to ktore wymienilem post wczesniej
zobacz urządzonko Kaszela
to dopiero jest profesjonalnie wykonane, mozliwosci ma naprawde sporo, malo tego szlo by go jeszcze lepiej rozbudowac i to bez jakis wielkich zabytkowych styczników (w dodatku zbędnych)
KaszeL napisał(a):DocBrown napisał(a):Zmieść dwa styczniki TSM-1, oraz jeden ID-2 i jeszcze jeden dużo większy od tamtych poprzednich w pudełku po cukierkach
Problem w tym, że ani styczniki TSM-1, ani ID-2, ani tym bardziej te pralkowe włączniki nie były tam potrzebne. Całość dała się opracować w dużo mniejszym wydaniu. Widziałeś coś podobnego u mnie. Funkcjonalność dużo większa, całość znacznie mniejsza. Na dodatek u mnie można faktycznie wykonywać dokładne pomiary.
DocBrown napisał(a):Płyta będąca podstawą testera ma wymiary 50x40cm, albo 60x50cm, teraz dokładnie nie pamiętam, ale coś koło tego
I gdzie tu niby 1m albo i 2m ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości