Włamanie na forum

Tutaj trafiają wszystkie zakończone dyskusje i zdezaktualizowane posty

Re: Włamanie na forum

Postprzez Edziu » 18 grudnia 2007, 17:39

Choć nie jestem tu długo, to słyszałem już o tobie wiele rzeczy, o likwidacji postów, zmianie loginu, ale zarejestrowałeś się drugi raz, dostałeś szansę aby zaistnieć ponownie na forum i co? Dobrze że się przyznałeś, admin powinien ci to wybaczyć, ale takie żarty to nie zabawa.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez qba » 18 grudnia 2007, 18:07

najpierw myślałem, że może to żarówka się włamał. Ale tylko po jednym z użytkowników mogłem sie tego spodziewać. Od dawna wiedziałem, że Keleris i Doc to jedna osoba, ale nie pisałem o tym, gdyż nie chciałem wszczynać kłótni.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez DocBrown » 18 grudnia 2007, 18:32

:arrow: Edziu zdaje sobie teraz sprawę, że to nie było zabawne, popełniłem okropny błąd, jeśli będzie taka wasza wola to zniknę zupełnie z forum, jeśli dacie mi szanse, to będę nadal i będę wrzucać foty opraw, neonów, lamp itp, trochę tego mam w swoim albumie na fotosiku
DocBrown

Postprzez Paweł » 18 grudnia 2007, 18:44

DocBrown napisał(a):To zrobiłem ja, przyznaje się wam,

Wiedziałem... No tak, można się było tego spodziewać po Tobie... Kolejny raz nabroiłeś :| :| :|
DocBrown napisał(a):przyznaje sie do zalogowania jako neon, zmiany nazwy forum, zbanowania mirka i innych, to wszystko moja robota.
Żałuje, że to zrobiłem, ale ani przez chwilę nie przyszło mi na myśl niszczenie tego forum

Ale podszycie się pod Neona i zbanowanie ludzi to co ?
DocBrown napisał(a):to miał być tylko żart

Bardzo głupi żart...
DocBrown napisał(a):miałem dość tego jak mnie tutaj traktowano, nieraz sprawiano mi przykrość

Raczej Ty nie mogłeś się pogodzić że Twoje forum nie wypaliło i zazdrość że Neonowi i KaszeL-owi udało się stworzyć takie forum...
DocBrown napisał(a):przez długi czas pisałem jako keleris

A jednak, coś przeczuwałem... Ten sam stosunek do opraw SL-100 czy Malaga... Kłamstwo za kłamstwem...
DocBrown napisał(a):nie potrafie kłamać i nie lubię tego robić

Ale to robisz!

Nie wiem co mam myśleć na ten temat...
Jak można Ci teraz zaufać ? :| :| :|
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez DocBrown » 18 grudnia 2007, 18:49

:arrow: Paweł, gdybym umiał kłamać, to bym nie przyznał się do tego, że keleris to ja, co do zbanowania tamtych (między innymi siebie) to nie było niszczenie forum, byłem cały czas świadom i pewien tego, że KaszeL albo Neon poradzą sobie z tym w kilka sekund, ale jak już wcześniej wspominałem ŻAŁUJE I PRZEPRASZAM !!
Jeśli chcecie, to mogę odejść raz na zawsze.
DocBrown

Postprzez DocBrown » 18 grudnia 2007, 18:51

Gdybym wiedział, że robię coś, czego nie da sie odkręcić, to nawet bym nie logował się jako neon, tylko po prostu zachował dla siebie fakt, że znam jego hasło
DocBrown

Postprzez Mannerheim » 18 grudnia 2007, 18:59

Noo, po takiej akcji chyba nie oczekujesz, że ujdzie Ci to "na sucho", bez żadnych konsekwencji? Co dadzą przeprosiny? Trzeba było pomyśleć przed włamem na forum... O ile zmiana nazwy i zablokowanie skryptów to jeszcze nic poważnego, to zbanowanie kilku osób (dobór losowy czy też celowy?) już takie zabawne nie jest. Piszesz, że to miał być żart, ale chyba jesteś na tyle dorosły, żeby przewidzieć reakcje użytkowników. Kto miałby to przyjąć na żarty, administrator? Narobiłeś tylko problemów technicznych, a obsługa forum musi się troszkę napracować, aby wszystkko przywrócić do porządku. Ja nic w tym zabawnego nie widzę, wręcz przeciwnie.
Jeśli już bardzo chciałeś sobie "zaszaleć" taką pseudo-hakerską sztuczką to skąd pomysł, aby robić zamieszanie na własnym podwórku? Pasjonuje Cię oświetlenie, a to chyba jedyne forum w Polsce traktujące o tej branży/hobby, dobrze o tym wiesz.
Mimo szczerych chęci nie jestem w stanie znależć żadnego logicznego wytłumaczenia Twoich czynów... Ale cóż, to w rękach administracji leży teraz Twój los.
Uprzedzając ewentualne posty: nie mam nic do Twojej osoby, nie żywię żadnej niechęci czy czegoś w tym stylu, po prostu nie mogę spokojnie patrzeć na to co się tu teraz dzieje, stąd ten (przydługi nieco) post.
Mannerheim

Zdjęcia: 7

Postprzez Paweł » 18 grudnia 2007, 19:10

Udając kelerys-a każdy Twój post z ponad 200 był kłamstwem bo firmowane kimś kto nie istnieje...
Zbanowałeś pewnie siebie dla niepoznaki i pewnie myślałeś że Administratorzy Ciebie nie wykryją. Zapewne nie przyznałbyś się to tego działania gdyby KaszeL nie odkrył kto za tym włamaniem stoi...
Ale ja tu nie jestem prawienia Tobie kazań co jest dobre a co złe, sam o tym powinieneś wiedzieć.
To Forum to jedynie miejsce gdzie możesz się realizować i musisz się przyzwyczaić że jesteś tu użytkownikiem i tak zawsze będzie. No bo gdzie odejdziesz ? Nie ma już po prostu alternatywy...
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez cieszyn » 18 grudnia 2007, 19:34

przez DocBrown 18 grudnia 2007, 18:00

To zrobiłem ja, przyznaje się wam, nie chce drogi oficjalnej, nie chce kłopotów, hasło neona pozyskałem od kumpla z netu, który pozyskał je z mojego forum, przyznaje sie do zalogowania jako neon, zmiany nazwy forum, zbanowania mirka i innych, to wszystko moja robota.

No, to mamy ptaszka! :D :P :o

Oj, DocBrown, Doc Brown - głupio wyszło, nie ?

Przez chwilę przyszło mi na myśl, że to Ty, ale potem tą myśl szybko odrzuciłem, bo w końcu się nawróciłeś, a myśmy Cię przyjęli z otwartymi rękami, zapomniałeś już o tym? Daliśmy Ci duży kredyt zaufania, Daliśmy Ci go ... a Ty?
- nie skorzystałeś z niego, Doc.
Samo podszywanie się pod pseudo Keleris uważam za wstyd, brak odwagi i niegodziwość, a Ty nie?

Zresztą Twoje słowa:
ale problem w tym, że nie potrafie kłamać i nie lubię tego robić

brzmią dość fałszywie i niekonsekwentnie po tym, co zrobiłeś, nie widzisz tego?

Zawiodłeś nas, przepraszam - najpierw także mnie, bo nie wiem, jak to odebrali inni.
To przez Ciebie chciałem odejść ze starego Forum, wiesz, czym się popisałeś, a mimo to Ci wybaczyłem.
Ja też popełniam błędy, ale wiesz, zawsze szukam tego, co robię źle i nigdy nie kłamię, bo raz , że się kłamstwem brzydzę, a dwa, nie mam do kłamstw pamięci, a jak się nie pamięta co się nakłamało, to Cię inni szybciutko na tym kłamaniu złapią, i co gorzej, bo nie zawsze od razu o tym powiedzą i żyjesz z takim piętnem

Nie mam zamiaru prawić Ci kazań - sorry Doc, nie po to tu jestem, choć trochę to tak wyszło.

Jednak suma Twoich dokonań na tym i poprzednim forum nie daje Ci nic dobrego, na tzw. "koniec dnia", tak?
Jak się wszystko -co zmalowałeś- dobrze przypomni, to - uznaj to sam - nie zasłużyłeś sobie na nasze dalsze zaufanie.
I nawet mimo tego, że teraz przeprosiłeś, to na wadze, jakby zważyć wszystkie za i przeciw, wychodzi, że tych "przeciw" jest więcej, widzisz to też?

Reasumując wydaje mi się, że Doc nie zasłużył sobie na dalsze uczestnictwo na tym forum.
Tylko czy nie powtórzy się ta akcja, gdy wykluczymy Doca z naszego grona?

Chciałbym mu dać szansę, ale nie wiem, czy warto, przecież miał je już - i co? po powrocie do nas zrobił sobie takie niemal prowokujące motto (czemu? czyżby nie wierzył w siebie?), które (choć je potem zmienił) zawiodło go samego tam, gdzie dziś zawiodło .....

Może trzeba się jeszcze trochę poćwiczyć w szanowaniu samego siebie i innych, w końcu Twoje (ale tylko prawdopodobnie) 18 lat, to chyba jeszcze nie jest czas, żeby wszystko rozumieć i wszystko wiedzieć. Ja się życia uczę cały czas i mimo, że już mam syna w Twoim wieku (Ty masz coś koło 18-ście lat, o ile dobrze mniemam z innego Forum) i wiem, że z wieloma rzeczami nie jest ani mnie ani tak młodemu człowiekowi łatwo.
Kłopot w tym, zeby zawsze mieć świadomość swoich błędów :? Jakoś nie bardzo widzę, żebyś ją miał, przykro mi :(

Nie ja podejmę decyzję, czy zostaniesz z nami, czy nie.
Wiem jedno: - na na Twoim miejscu sam bym odszedł i nigdy nie wracał, nawet pod innym pseudo. Nie będę tłumaczył, dlaczego. Jest takie krótkie słowo zaczynające się na "ho" i kończy się na "r"

Aha - pewnie to niemożliwe, ale gdybym był na miejscu KaszeLa, to chciałbym z Tobą porozmawiać w cztery oczy lub przynajmniej przez telefon. Czy to się stało lub dopiero stanie?
To i tylko to - mogłoby mnie skłonić do pozytywnej decyzji w Twojej sprawie. 8-)
Słowo wypowiedziane to zupełnie co innego niż napisane, niemal zawsze można w bezpośredniej rozmowie intuicyjnie wyczuć więcej, niż się tylko usłyszy
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez DocBrown » 18 grudnia 2007, 19:54

Gdybym umiał kłamać, to nie przyznałbym się do tego, że jestem kelerisem, co do mojego dalszego uczestnictwa w życiu tego forum, to mogę odejść, świadom jestem tego, że nie powinno mnie tutaj dłużej być, nie mam nic do was, nie żywię niechęci, po prostu odejdę i tak będzie najlepiej, proszę was tylko o nierozwiązywanie sprawy na drodze oficjalnej.
Co do obaw, że znów zaatakuje, to są one bezpodstawne, po tym jak sie dowiedziałem, jakie mogą być konsekwencje takiej "zabawy" odechciało mi się tego raz na zawsze, jeśli taka jest wasza wola, to rozstańmy się w zgodzie.
DocBrown

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum