neon44 napisał(a):Witam
W jednej miejscowości na Podkarpaciu zastosowano słupy do instalacji napowietrznych a zasilanie poprowadzono kablem w otulinie do skrzynki a następnie kablem ziemnym. Po raz pierwszy zetknąłem się z tego typu rozwiązaniem. Paradoksalnie pare metrów dalej idzie linia napowietrzna doprowadzająca energię do domów.
Czy ktoś zetknął się z podobnym rozwiązaniem
bartek380V napisał(a):neon44 napisał(a):Witam
W jednej miejscowości na Podkarpaciu zastosowano słupy do instalacji napowietrznych a zasilanie poprowadzono kablem w otulinie do skrzynki a następnie kablem ziemnym. Po raz pierwszy zetknąłem się z tego typu rozwiązaniem. Paradoksalnie pare metrów dalej idzie linia napowietrzna doprowadzająca energię do domów.
Osobiscie znam to miejsceTakie rozwiazanie jest tam rzadkoscia poza terenami kolejowymi.
SL100 napisał(a):Kiedyś byłem z rodziną na spacerze w lesie.Zatrzymaliśmy się na chwile.W około nas znajdowały się słupy,a na nich klasyki.Był teź kwiat.Jednak te słupy nie były zwykłymi słupami.Na sobie miały... włącznik opraw.Było można sobie zaświecić łychę.Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem
MRP200 napisał(a):bartek380V napisał(a):neon44 napisał(a):Witam
Osobiscie znam to miejsceTakie rozwiazanie jest tam rzadkoscia poza terenami kolejowymi.
Identyczne rozwiązanie widziałem m.in. w Kraśniku. Kolega elektryk dawał nawet fotki tego oświetlenia.
MRP200 napisał(a):bartek380V napisał(a):neon44 napisał(a):Witam
Identyczne rozwiązanie widziałem m.in. w Kraśniku. Kolega elektryk dawał nawet fotki tego oświetlenia.SL100 napisał(a):Kiedyś byłem z rodziną na spacerze w lesie.Zatrzymaliśmy się na chwile.W około nas znajdowały się słupy,a na nich klasyki.Był teź kwiat.Jednak te słupy nie były zwykłymi słupami.Na sobie miały... włącznik opraw.Było można sobie zaświecić łychę.Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem
Rozwiązanie czasami stosowane w oświetleniu placów składowych, placów budów itp. Generalnie tam, gdzie oświetlenia zewnętrznego używa się rzadko i nie wszystkie oprawy muszą jednocześnie się świecić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości