cieszyn napisał(a):Zaryzykuję i tak:
- a może ten kolor taki miał być od nowości i tak specjalnie wyprodukowali? Może ktoś uznał, że tak będzie ładniej? Bardziej sodowo (a, tfu!)
To bardzo prawdopodobna wersja

cieszyn napisał(a):Zaryzykuję i tak:
- a może ten kolor taki miał być od nowości i tak specjalnie wyprodukowali? Może ktoś uznał, że tak będzie ładniej? Bardziej sodowo (a, tfu!)
rtęciówka napisał(a):cieszyn napisał(a):Zaryzykuję i tak:
To bardzo prawdopodobna wersjaOZPR-y nie miały kloszy z tworzywa, więc to musi być szkło. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale ja też spotkałem żółte OZPR-y. Nie jestem w stanie powiedzieć gdzie i kiedy, ale jestem pewien, że widziałem.
rtęciówka napisał(a):Czyli możemy być pewni, że były, bo niemożliwe, żeby w tylu miejscach powtórzył się ten sam przypadekNie?
cieszyn napisał(a):rtęciówka napisał(a):Czyli możemy być pewni, że były, bo niemożliwe, żeby w tylu miejscach powtórzył się ten sam przypadekNie?
No!!!
- kurcze, ale dziś JAZDA. Piszę non stop od ponad półgodziny w 2-ch wątkach (a innych nawet nie powąchałem), niemal jak na czacie!
Tak fajnie to jeszcze nie było, miód!![]()
![]()
CDM napisał(a)::arrow: rtęciówka, cieszyn, nowsze wersje OZPR wszystkie wychodziły już z plastikowym kloszem! Był czas, ze produkowane je bez któregoś z pigmentów, odpowiedzialnego za ochronę przed promieniowaniem UV, dlatego klosze żółkły. Nie było kloszy do OZPR w innej wersji kolorystycznej, jak biale pryzmatyczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość