famabud napisał(a):Witaj, lightfan.Powiem Ci, że kule to najgorsze oprawy jakie wyprodukowano na świecie.
zero estetyki a rozsyl swietlny do bani, do oswietlenia terenu naprawde najbardziej beznadziejna oprawa

famabud napisał(a):Witaj, lightfan.Powiem Ci, że kule to najgorsze oprawy jakie wyprodukowano na świecie.
famabud napisał(a):Co do rozzsyłu światła to się z tobą Whites nie zgodzę, bo jest dużo dużo lepszy niż w Onyxach.![]()
lightfan napisał(a):
To jest taka
OCP I czyli dawny wygląd michy.
Rozważałem jeszcze nowszą większą z gładkim przeźroroczystą, ale długo trzeba czekać i sporo droższa, a z ryflowanym mi się nie podoba
Klosz wybrałem lepszy z PC, nie z poliamidu.
Jak się ma rozsył światła obu tych opraw i kwestia żółknięcia kloszy?
lightfan napisał(a):Dzięki kolego za info, nie wiedziałem o tym, że UE to zaleciła od 2012
Jedna żarówka powinna starczyć na kilka lat, bo używana kilka godzin w tyg max wiosną latem, będę miał jeszcze jedną w zapas, moze dokupie ze 2-3.
Jeśli chodzi o przerobienie oprawy na zamiennik to soda mnie nie interesuje ze wzgledu na barwę i cenę, metahalogen też jest drogi, choc bardziej wydajny strumień daje przy 100W
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości