[Warszawa] Aktualne oświetlenie stołecznych ulic

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Warszawa] Oświetlenie stołecznych ulic

Postprzez przemyslaw » 20 czerwca 2012, 19:47

O rety! Łyżki i OUR-125 idealnie pasowały do Pisankowej i Weneckiej. Nie wiesz, co tam zawiśnie?
przemyslaw

Zdjęcia: 1

Postprzez Falcon » 21 czerwca 2012, 01:33

Ambary na nowych słupach wyglądają bardzo dobrze, ale jakoś do trumienek mam większy sentyment ;)
Łódź nocą > http://picasaweb.google.com/115537145578215473346/OdzNoca
Falcon

Zdjęcia: 598

Postprzez przemyslaw » 25 czerwca 2012, 11:27

Dodaję kolejne rtęciówki: Praska, Niesulicka, Matuszewska, Inowłodzka, Krakusa przy Ogińskiego, Malborska, Pińska, Oliwska.
przemyslaw

Zdjęcia: 1

Postprzez Paweł » 26 czerwca 2012, 16:58

przemyslaw napisał(a):O rety! Łyżki i OUR-125 idealnie pasowały do Pisankowej i Weneckiej. Nie wiesz, co tam zawiśnie?

O Weneckiej nie wspominałem. Lampy sodowe 70W - w najgorszym razie w oprawach AluRoad.
przemyslaw napisał(a):Dodaję kolejne rtęciówki: Praska, Niesulicka, Matuszewska, Inowłodzka, Krakusa przy Ogińskiego, Malborska, Pińska, Oliwska.

Znam, znam... Na Matuszewskiej nie ma oświetlenia, na Pińskiej od dawna są SGS203 (rtęć została na Rogowskiej), oświetlenie np. Oliwskiej należy do PKP - dodaję tylko majątek miasta.

___________________________________________________________________________________________________________________

Białołęka Dworska - Oświetlenie ciągu ulic: Zegarynki - Żyrardowska - Wałuszewska - Bohaterów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez Paweł » 29 czerwca 2012, 22:57

Wilanów Królewski - oświetlenie ul. Stanisława Kostki Potockiego nocą: (SGS203, Ruud Square, nowoczesne latarnie gazowe i inne, źródła metalohalogenkowe Osram HQI-E100/150 NDL, HQI-T400)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Postprzez Paweł » 10 sierpnia 2012, 23:19

To już pewne - najpóźniej do końca listopada 2012 roku znikną lampy sodowe z Traktu Królewskiego :) Na ul. Nowy Świat 17-letnie oprawy LL-40 250W zastąpią OP-61 Warszawskie (decyzja Stołecznego Konserwatora Zabytków) z lampami metalohalogenkowymi CDO-TT Plus 150W (57 sztuk) natomiast na Krakowskim Przedmieściu WLS 100W (jezdnia) i 70W (ciągi piesze) w oprawach Albany i OP-20 zostaną grupowo wymienione na CDO-TT Plus 100W i ilości 113 szt. i 70W w ilości 94 sztuk.

http://mapa.siskom.waw.pl/ została zaktualizowana, oznaczyłem m.in. wszystkie ulice oświetlone lampami rtęciowymi w dzielnicy Rembertów.

_____

ul. Poetów - nie wygląda żeby była położona w mieście ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Postprzez Paweł » 13 sierpnia 2012, 19:18

Młociny - dzielnica Bielany:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Postprzez famabud » 14 sierpnia 2012, 08:59

Bardzo ładnie to wszystko wygląda. Jakiej mocy są te SRS-201 :?:
Light is life
famabud

Zdjęcia: 1074

Postprzez trojmiejski » 19 sierpnia 2012, 00:29

Pamiętam jak kawałek przed końcem ciągu SRSów od strony granicy z Łomiankami jest skrzyżowanie z boczną uliczką które jest oświetlone oprawami na wariancie słupa różniącego się od innych dodatkowym wysięgnikiem z Stradą, prostopadłym do tych dwóch z Philipsami.

Tymczasem znalezione zdjęcie z przeszłości:
http://phototrans.pl/14,573353,0,B__ssi ... 15_WS.html
trojmiejski

Zdjęcia: 3344

Postprzez oskard » 19 sierpnia 2012, 21:49

Jakto na Matuszewskiej nie ma oświetlenia? ;) Jest, z 4 czy 5 słupów z OUR 125, z tym że chyba Matuszewska nie istnieje już formalnie, cała jezdnia wraz z oświetleniem jest chyba prywatna. Ale oświetlenie z dawnych czasów jest jeszcze. Nie dawno usunęli oświetlenie z Narwiańskiej, bo oświetlało krzaki - jezdnia zarosła dobre 5 lat temu... A na Pińskiej też są - chyba dwie sztuki OUR 125, ale na odcinku od św. Wincentego, nie od Kunieckiej.
Oj widzisz... to dobrze że na tej Weneckiej tyle fotek narobiłem, w tym duuużo nocnych. Mam dużo fot, od czasu kiedy przestałem pisać narobiłem ich mnóstwo. Powoli zacznę wrzucać, tylko rozgryzę o co chodzi z tym zamieszczaniem, jakieś usprawnienia widzę z galerią :)
A mapa ginialna, kawał świetnyj roboty :) Ja dodam do niej coś od siebie:
Beczkowa, Księżnej Anny, Niedotrzymska (między Wszeborską a Dziewanny), Siarczana, Naczelnikowska (przy wale, od Rybieńskiej na pd.-wschód), Bukowiecka (od Ziemowita), Janowiecka, Fantazyjna, Błotna (pd. odcinek), Bystra (przy lesie), Skargi (od Radzym.), Myszkowska - jedna sztuka ORZ6oo wizawi Gorzykowskiej, Kozia Górka (ale to chyba majątek kolei), Dudziarska, Przodowników (Miedzeszyn), Szewska i Kamasznicza
Nie zaznaczyłeś też płd. odcinka Mistrzowskiej, o której pisałem Ci jeszcze na forum SSC ;) Na zlocie skontrolowaliśmy stan obecny - nadal istnieje i świeci :!: :D
P.S. czy te ulice, które wypisałem, nie są zaznaczone bo je przeoczyłeś, czy nie daj Boże są na najbliższej liście do wymiany?
oskard

Zdjęcia: 29

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie