oskard napisał(a):Ja miałem na myśli OUR125, nie miałem pojęcia że tam takie cuda są. A na której dokładnie z tych dwóch ulic i na którym jej odcinku?
Też są ale wolałbym się upewnić czy przede wszystkim jeszcze OŻk (rok temu były choć zdjęcia StreetView są z 2009)
1.
2.
3.
oskard napisał(a):I co to oznacza - że od 2015 cała rtęć ma zniknąć z terenów publicznych bo jak nie to ich zarządcy dostaną karę, czy po prostu nie będą mogli nigdzie rtęciówek dostać do tego oświetlenia, w żadnej hurtowni?
Ależ skąd, lampy rtęciowe będzie można używać w nieskończoność dopóki masz ich zapas. Po prostu w UE nie będą wprowadzane do obrotu tak jak inne przestarzałe lampy (w tym najmniej wydajne modele MH, już w tym roku wycofywane są standardowe sodówki - będą w obrocie tylko te o zwiększonym strumieniu świetlnym) ale może hurtownicy obejdą regulacje jak teraz żarówki wysokowatowe jako lampy grzejne

Zresztą są na rynku MH które są zamiennikami LRFów choć ich stosowanie jest mało opłacalne.
oskard napisał(a):Bo jak to drugie, to ZDM chyba ma duże zapasy, mam przynajmniej taką nadzieję.
ZDM nie ma zapasów, to zależy od zaopatrzenia się konserwatorów, do 31 listopada 2013 to:
1. Praga Północ ; Reklamex Sp. z o.o., Warszawa, ul. Marszałkowska 27/35 lok. 93 i Enel Sp. z o.o., Warszawa, ul. Ku Wiśle 2 m. 3
2. Targówek ; Reklamex Sp. z o.o., Warszawa, ul. Marszałkowska 27/35 lok. 93 i Enel Sp. z o.o., Warszawa, ul. Ku Wiśle 2 m. 3
3. Białołęka ; Budwex Mieczysław Wasilewski, Truskaw, ul. 3 Maja 89
4. Praga Południe ; Święcki - Andrzej Święcki, Pruszków, ul. Przejazdowa 27A
5. Wawer ; Święcki - Andrzej Święcki, Pruszków, ul. Przejazdowa 27A
6. Rembertów ; Święcki - Andrzej Święcki, Pruszków, ul. Przejazdowa 27A
7. Żoliborz ; Zakład Remontów i Konserwacji Dróg, Warszawa, pl. Czerwca 1976 r. nr 1
8. Bielany ; Zakład Remontów i Konserwacji Dróg, Warszawa, pl. Czerwca 1976 r. nr 1
9. Wola ; Kar-Gos Robert Gos, Sulejówek, ul. 11-Listopada 131
10. Bemowo ; Zakład Remontów i Konserwacji Dróg, Warszawa, pl. Czerwca 1976 r. nr 1
11. Śródmieście ; ZKRSiUE Cieślikowski, Wolica, ul. Sękocińska 20B
12. Mokotów ; ZKRSiUE Cieślikowski, Wolica, ul. Sękocińska 20B
13. Wilanów ; ZKRSiUE Cieślikowski, Wolica, ul. Sękocińska 20B
14. Ursynów ; JIMMY J. Cichocki, J. Zandberg Sp. j., Warszawa, ul. Kłobucka 13
15. Ochota ; JIMMY J. Cichocki, J. Zandberg Sp. j., Warszawa, ul. Kłobucka 13
16. Włochy ; JIMMY J. Cichocki, J. Zandberg Sp. j., Warszawa, ul. Kłobucka 13
17. Ursus ; JIMMY J. Cichocki, J. Zandberg Sp. j. Warszawa, ul. Kłobucka 13
18. Wesoła ; Kar-Gos Robert Gos, Sulejówek, ul. 11-Listopada 131
oskard napisał(a):jeszcze sprawa - Wenecka do wymiany, ale czy Pisankowa i Inowłodzka też razem z nią? No i oczywiście kto przeprowadza tą wymianę
Tylko Pisankowa, Wenecka i Inowłodzka jeszcze nie w tym roku. Firmy Doran i Korsa, zbudują też m.in. oświetlenie Szklarniowej, usuną OUR125 z Sąsiedzkiej i Ambaras.