Edziu napisał(a):Tez lubię komunikacje miejską moze nie tyle orientuje się w modelach autobusów, czy tramwajów ale szczerze to wolę się nimi przemieszczać jak mam coś załatwić w Centrum niż pchać się samochodem co jest też o wiele droższe, benzyna + płatne parkingi, ale pewien sentyment z dzieciństwa w Toruniu od lat 80 nie ma ikarusów, mama mówiła ze dawniej jeździły ale te starsze jeszcze poprzednik 280tki, potem pojawiły się Jelcze, i miały monopol do 2004r kiedy pojawiły się pierwsze 3 MANy , teraz jelcze są na wyginieciu, z nowych autobusów w komunikacji są też Solarisy, jak i pojawiły się przegubowce których nigdy do tej pory w historiii MZK nie było. Tramwaje Toruńskie to w sumie stare konstale105n, zmodernizowane ostatnimi czasy, w kazdym razie w ciągu ostatnich 8 lat nastąpiły naprawdę gruntowne zmiany w komunikacji, ale prawde mówiąc kiedyś autobus kojarzył się z hałasem zapachem, spalin hehe takie wspomnienie z dzieciństawa,
to ja mam zupelnie na odwrot niz ty, zdecydowanie bardziej wole samochod od autobusu, noz mi sie w kieszeni otwiera jak musze jechac komunikacją miejskąwiecznie zapchane po drzwi, spozniony o kilkanascie minut lub nagminnie przyjeżdzający grubo przed czasem, gdzie idziesz na wyznaczona godzine a okazuje sie ze juz dawno pojechal, w lecie upał w srodku i smród bo niektorzy nie maja mydła w domu, i to spojrzenie kierowcy ktory najchetniej by cie zabil bo musi ci rozmienic 10zl jak kupujesz u niego bilet (broń Boże miec wiecej np 20 -50zł), zadko kiedy sie zdaza ze tym autobusem dojade bezposrednio pod miejsce w ktore chce pojechac albo musze sie przesiasc w drugi (co juz z reguly jest nieoplacalne) , albo isc dlugi dystans z buta i pozniej miec obawy czy aby napewno zdąze na powrotny...
odkad mam samochod nie kozystam z komunikacji, no chyba ze piłem no to wiadomo za kołko nie wsiadam, kiedys interesowalem sie taborem autobusowym, najbardziej lubilem Autosany H9 i jelcze M120 , ikarusów bardzo nielubilem nie wiem czemu, mam archiwalne fotki tego co kiedys jeździlo u mnie w miescie, teraz nieinteresuje sie juz tym wcale
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości