Pochwalcie się swoim sprzętem Unitra

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Pochwalcie się swoim sprzętem Unitra

Postprzez bartek380V » 21 października 2012, 18:24

amisiek napisał(a):To jest naprawdę dobry telewizor. Jestem przekonany, że przeżyje niejednego LCDka superhiper fullhd, po założeniu dekodera DVB-T będzie odbierać co trzeba. Solidna konstrukcja. Mam D505 do oddania tak na marginesie. Z dorobionym modułem zdalnego sterowania, wejściem/wyjściem RCA i telegazetą. Wymaga drobnej naprawy mechanicznej i jakiś pierdółek elektronicznych.

Co tu duzo pisac. Wszystkie urzadzenia maja umowna trwalosc baterie,lodówki , drukarki itp. Jesli cos jest za dobre to producent nie zarobi na tym na dłuzsza mete. Taki produkt szybko nasyca rynek a klient nie kupuje i interes sie nie kreci. Zadna teoria poza ta ze jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze -nie ma tutaj sensu co nie wyklucza powyzszego stwierdzenia.
Zawsze przestrzegaj zasad BHP . robisz to na wlasną odpowiedzialnosc,jesli nie jestes pewien swojego bepieczenstwa i otoczenia to skonsultuj sie z wykwalifikowanym elektrykiem inaczej mozesz byc zabójca siebie i innych! (wszelkie prawa zastrzezone)
bartek380V

Zdjęcia: 4

Postprzez Edziu » 22 października 2012, 05:34

przez Marek140 » 20 października 2012, 21:05

Kolor i wejście vcr? Super sprawa

Tak ma wejście wyjście AV, oraz RGB ale na din, automatycznie przełącza się jeśli wykryje sygnał Video, jak nowe LCDki:), ale cała logika sterująca na tranzystorach :D .Najpierw go chciałem rozebrać i na części, ale jakość obrazu mnie zaskoczyła, a że słabość mam do sprzętów prod krajowej, to i miejsce dla niego znalazłem, naprawdę super i bardzo równy obraz,głębia barw, bez zakłóceń, a swoją droga ma bardzo krótki tył jak na kolorowe telewizory przez co jest bardzo zgrabny.W nowych, kineskopowcach obraz ma wiele do życzenia, jeszcze philips na przyzwoitym poziomie stoi, ale daewoo, jakiś mało wyrazisty obraz mają, zresztą jedne z gorszych telewizorów daewoo, pozatym jeśli chodzi o awaryjność, i puchnące Elki
Mnie cyfryzacja nie grozi bo mieszkam na blokowisku i kablówka przetwarzać będzie sygnał, ale przez wejśce AV jak najbardziej tunerek pasuje, a jeszcze jak jest wejscie RGB to naprawdę można uzyskać super jakość obrazu

Nowe sprzęty masakra, mam 5 odtwarzaczy DVD w tym 3 z śmietnika, nie idzie tego za cholerę naprawić w 2 laser do wymiany , ale najciekawsze że ma takie przeskoki ze czasem odczyta płytę , i nawet nie haczy wcale, jakaś dziwna wada, kino domowe gdzie przelutowałem pamieć RAM, bo zupełnie nie działało to teraz z kolei uruchamia się ale się zawiesza oraz nie działa Tuner, w każdym razie naprawiać obecne sprzęty jest ciężko, a raz naprawiałem radio samochodowe, nie łapało stacji, co się okazało padnięty układ a module tunera,z tym ze to 3in1 głowica, PLL, wzmiacnacz P.CZ, stereodekoder i blok AM, wszystko sterowane przez I2C, gdy go chłodziłem miał momenty ze załapywał, a koszt wymiany nie bagatela 70 zł za scalak + wysyłka.
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez OUKS340 » 22 października 2012, 22:55

Oj masz rację z tym współczesnym sprzętem :evil: Ostatnio miałem naprawić DVD Philips (konkretnie zasilacz) a okazało się że jest przebite trafo przetwornicy :evil:
OUKS340

Zdjęcia: 119

Postprzez DoubleSuper8 » 23 grudnia 2012, 00:12

Przed wami najlepszy polski gramofon Daniel G 1100FS - dzisiaj marzenie niejednego melomana. Przeszedł renowację obudowy pokrywa wypolerowana pastą Tempo. Na zdjęciu jeszcze z polską wkładką ale założyłem mu Shure'a M44MB i teraz to dopiero gra :mrgreen:

Obrazek
Każdy lampiarz z forum wie
Co zdejmować a co nie
Co jest dobre a co złe

Każdy lampiarz w domu ma
Stateczniki i TUZa
Na oprawach tak się zna
Wie jak lampa zaświeca
DoubleSuper8

Zdjęcia: 287

Postprzez OUKS340 » 23 grudnia 2012, 01:58

A ja tobie tej płyty zazdroszczę ;)
OUKS340

Postprzez DoubleSuper8 » 23 grudnia 2012, 19:42

Pewnie dlatego że czerwona :D nie wiem co ludzie w tym widzą że jak płyta ma inny kolor to jest lepsza? Materiał jest ten sam tylko barwnik inny ;) Kupiłem ją za 8zł na starociach :D
Co zdejmować a co nie
Co jest dobre a co złe

Każdy lampiarz w domu ma
Stateczniki i TUZa
Na oprawach tak się zna
Wie jak lampa zaświeca
DoubleSuper8

Postprzez lgboguszewski » 23 grudnia 2012, 23:07

Hehe..., ja zauważyłem segment identyczny jak u mojej ciotki :-) .adapter fajny, ale prawda, że inny kolor płyty sprawia wrażenie unikatu, czegoś niecodziennego;-)
lgboguszewski

Zdjęcia: 0

Postprzez OUKS340 » 24 grudnia 2012, 00:32

DoubleSuper8 napisał(a):Pewnie dlatego że czerwona :D nie wiem co ludzie w tym widzą że jak płyta ma inny kolor to jest lepsza? Materiał jest ten sam tylko barwnik inny ;) Kupiłem ją za 8zł na starociach :D

A wcale nie dlatego że czerwona ;) Lubię zespół KISS :)
OUKS340

Postprzez DoubleSuper8 » 31 grudnia 2012, 00:24

lgboguszewski napisał(a):Hehe..., ja zauważyłem segment identyczny jak u mojej ciotki :-) .adapter fajny, ale prawda, że inny kolor płyty sprawia wrażenie unikatu, czegoś niecodziennego;-)

Te meble są świetne - bardzo pojemne i funkcjonalne można do nich napchać i nic nie pęknie... nie to co dzisiaj ;)
Co zdejmować a co nie
Co jest dobre a co złe

Każdy lampiarz w domu ma
Stateczniki i TUZa
Na oprawach tak się zna
Wie jak lampa zaświeca
DoubleSuper8

Re: Życzenia Świąteczne i Sylwestrowe

Postprzez amisiek » 31 grudnia 2012, 23:21

Wszystkiego co najlepsze!
P.S. a zabawa trwa :)
Obrazek
Obrazek
Więcej nie można, bo Zg40c nie bardzo daje radę, poczciwego Radmora wspomaga Behringer Ultrabass 1200 i pożyczone subiątko 150W. Na ścianie czuć muzykę, na brzuchu też. Jest fajnie.
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic