Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez Whites86 » 26 lutego 2013, 16:11

litak1 napisał(a):Dobrze mówisz Lampka :) ;) burze, wyładowania elektryczne i ciepełko tęskni się ...

gdybyście pracowali tam gdzie ja to z cala pewnoscia przeklinali byscie wszelkie burze i wyładowania...
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez JeD » 26 lutego 2013, 16:12

Luk napisał(a):Niepewna jest pogoda na okres po 10 marca. Jeszcze wczoraj prognozy mówiły o prawdziwej wiośnie, a dziś jeszcze raz sprawdziłem prognozy i się zawiodłem - ma być duży atak zimy jak na marzec.

A ja ci powiem tak, jeżeli jestes prawdziwym meteo znawcą to wiesz że długoterminowe oraz sezonowe pogody się nie sprawdzają i co dzień są inne, w dodatku do 4 dni się podoga sprawdza, więc w praktyce przeze mnie sprawdzanie i nie tylko przeze mnie, eksplozja wiosny,atak zimy, może 25C upał, no ciekawe ;) , jednak powoływanie się na prognozy sezonowe i długoterminowe, oraz korzystanie z jednych z najgorszych portali meteo, to moim zdaniem nie za dobre rozwiązanie, zrobisz jak chcesz, przejrzysz na oczy, czy nie?, ja tylko mówie jak jest, nie obraź się za to na mnie, lecz zauważ że co chwila się z mienia jak sam to zauważyłeś, przepraszam ze takim tonem, lecz też jestem Meteo fanatykiem, i takie prognozy się nie sprawdzają, w dodatku te tragiczne portale.
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez Luk » 26 lutego 2013, 16:17

Tak, dla mnie prognozy się sprawdzają w 7 dni do przodu. Później może być różnie, ale jak jest stabilna sytuacja baryczna to mają szanse się sprawdzić - może nie co do 1 stopnia, ale w ogólnym trendzie.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez lumix26 » 26 lutego 2013, 18:30

Whites86 napisał(a):
litak1 napisał(a):Dobrze mówisz Lampka :) ;) burze, wyładowania elektryczne i ciepełko tęskni się ...

gdybyście pracowali tam gdzie ja to z cala pewnoscia przeklinali byscie wszelkie burze i wyładowania...

Dokładnie póki się pracuje tzw pudełku jest dobrze ale w terenie to już nerwicy dostać można kiedy pada śnieg czy deszcz i cały mokrym się jest -wiem jak to jest bo pracowałem w terenie i fajnie nie jest :|
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez Elektroservice » 26 lutego 2013, 18:33

No ja mam nadzieje, że upałów w tym roku nie będzie, absolutne maksimum temperaturowe które jest w miarę znośne to do 25 st C, a optymalnie to tak do 22 st C :roll:
No i burze to kolejna rzecz której w pogodzie nienawidzę.
Precz z przewodami YDYt, oraz podobnymi w instalacjach elektrycznych !
Elektroservice

Zdjęcia: 0

Postprzez Luk » 26 lutego 2013, 18:48

Elektroservice napisał(a):No ja mam nadzieje, że upałów w tym roku nie będzie, absolutne maksimum temperaturowe które jest w miarę znośne to do 25 st C, a optymalnie to tak do 22 st C :roll:
No i burze to kolejna rzecz której w pogodzie nienawidzę.

Co to za lato bez upałów i burz...
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Postprzez Elektroservice » 26 lutego 2013, 19:23

Wreszcie by było fajne lato. Normalnie można funkcjonować bez męczenia się przy pracy (praca w upale jest męcząca). No i bez przerw w dostawie energi elektrycznej...
Elektroservice

Postprzez Luk » 26 lutego 2013, 19:36

A lato z temperaturami od 25 do 29 stopni by Ci odpowiadało?
Bo dla mnie lato z temperaturami powyżej 30 stopni też jest męczące, ale tylko troszkę. Gorzej jak jest 35 stopni...
A od 25 do 29 stopni to przyjemny gorąc w dodatku gdy jest sucho bez żadnych burz.

Natomiast nienawidzę atlantyckiego syfu latem bo wtedy temperatura spada poniżej 20 stopni przy pochmurnym niebie. Deszcz i 15 stopni latem to już zupełna apokalipsa.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Postprzez Elektroservice » 26 lutego 2013, 19:48

Powyżej 25 st C jest już męcząca temperatura jeśli dodatkowo słońce praży :roll:
Elektroservice

Postprzez Whites86 » 26 lutego 2013, 19:50

Luk napisał(a):A lato z temperaturami od 25 do 29 stopni by Ci odpowiadało?
Bo dla mnie lato z temperaturami powyżej 30 stopni też jest męczące, ale tylko troszkę. Gorzej jak jest 35 stopni...
A od 25 do 29 stopni to przyjemny gorąc w dodatku gdy jest sucho bez żadnych burz.

Natomiast nienawidzę atlantyckiego syfu latem bo wtedy temperatura spada poniżej 20 stopni przy pochmurnym niebie. Deszcz i 15 stopni latem to już zupełna apokalipsa.

wlasnie te 15 do 20sc latem jest jak najbardziej ok powyżej 20 jak dla mnie to już jest upał :roll:
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic