To jest Cumulonimbus incus, niecałą godzinę wcześniej trafiłem centralnie pod nią jak schodziłem ze szlaku(po przejściu 20 km w poziomie i prawie 1 km w pionie

Misiumac napisał(a):Mi to wygląda na superkomórkowego Cumulonimbusa Capillatusa Incusa (SC). Uważam tak, ponieważ kształt Anvil'a (kowadła) jest dość charakterystyczny jak dla tego typu Cb'ka uwzględniając przy tym fakt, że w górnych jego częściach można dostrzec Mammę. Dodatkowo w okolicach podstawy chmury zdaje mi się spostrzegać delikatny korkociąg sugerujący możliwą obecność mezocyklonu, ale tego już nie jestem pewien
Luk napisał(a):Zaczyna się robić gorąco. Teraz u mnie jest 28 stopni. A od jutra do piątku będzie pierwsza w tym roku fala upałów.
Whites86 napisał(a):Luk napisał(a):Zaczyna się robić gorąco. Teraz u mnie jest 28 stopni. A od jutra do piątku będzie pierwsza w tym roku fala upałów.
no niestetyu mnie tez już upał jest obecnie 25 stopni
Whites86 napisał(a):no niestetyu mnie tez już upał jest obecnie 25 stopni
Misiumac napisał(a):Whites86 napisał(a):no niestetyu mnie tez już upał jest obecnie 25 stopni
Ty 25*C nazywasz upałem?Poczekaj na epicentrum lata, jak temperatury będą sięgać 35*C. Wtedy dopiero pogadamy o upałach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości